Wpis z mikrobloga

@horizontal_vertical: no w teorii niby tak, jednak nagranie poruszyło setki ludzi. Nie tylko dlatego, że Polka cierpi u złych Arabów. Także dlatego, że "coś jest nie tak z tym kolesiem co z nią gada". To odczucie subiektywne, ale ciekawe że tak wiele osób odebrało zachowanie Markusa podobnie NIENATURALNIE.

myszko myszko myszko
co oni ci zrobili co oni ci zrobili co oni ci zrobili
no już dawaj, miejmy to za sobą
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical:

Nie ma uniwersalnego wzorca zachowań dla konkretnych sytuacji.

Ale jednak jakieś wzorce są. Tak ludzie analizują i przetwarzają informacje, posługując się znanymi wzorcami. Odstępstwa wzbudzają podejrzliwość i tu tak właśnie było.
  • Odpowiedz
@Strega: no i właśnie. To ze wiele osób twierdzi ze ktoś zachowuje się nienaturalnie nie znaczy ze za jego zachowaniem kryje się jakieś drugie dno. Sam nie wiem jakbym się zachował w takiej sytuacji. Może tez moje wypowiedzi byłyby uznane za nienaturalne wiedząc dodatkowo ze jestem nagrywany. To nie jest takie proste do oceny

Naprawdę trudno mi dalej o tym dyskutować bo dla mnie to żaden argument.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: anonimowe wpisy pozwoliły ruszyć Zatokę Świń, od tego się zaczęło. Tu też nie brak anonimowych wpisów,tylko nie ma tak naprawdę woli politycznej by to zgłębić. Tam też nazywano to teoriami spiskowymi i bzdurą. Tylko dzięki dziennikarzom siedzi na razie jedna osoba....a inna ma zarzuty.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Ty wyszedłeś z założonej tezy, że Markus zachowywał się normalnie bo taki jest. Ja uważam, że rozmowa i zawarte w niej emocje nie szła w parze z historią miłości przedstawioną w tle. Być może geneza wydarzeń tłumaczy taką formę relacji podczas nagrania - osobiście myślę, że tak, ale w związku z tym myślę, że raczej nikomu z zainteresowanych nie zależy, żeby prawdziwą genezę ukazać.
Też mi się niespodziankowy wyjazd
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Strega podchodzi do tego ostrożnie, ja widzę to wprost jako ewidentne kłamstwo.Podawali od początku wiele wersji zdarzenia, każdy inną, potem modyfikowali,żeby się zgadzało choć trochę, a i tak brak logiki i niespójność została. Nie tylko AC kłamała, pozostali też.Biuro RT nie pozostawało w tyle z ambasadą. Nie oznacza to,że jak tylu kłamie ,to ten jeden mówi prawdę. Tu się nic nie kleiło od samego wyjazdu MŻ i nic w
  • Odpowiedz