Aktywne Wpisy

✨️ Jak zrozumieć plany kobiety na przyszłość? Ⓘ
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę

źródło: temp_file5193344991769682066
Pobierz

Chciałbym spróbować swoich sił w tworzeniu stron.
mam takie o:
https://www.w3schools.com/html/
1. Czy jest to dobre źródło do nauki?
2. W jakiej kolejności?
HTML -> CSS -> JAVASCRIPT?
3. Czy jeśli nie wiem co to zmienna, pętle, dziedziczenie itp to brać się za webdeveloperke, czy w tym kursie poznam to i czy mi się to potem przyda? Czy najpierw ogarnąć C++, java?
4. Czy zrozumienie programowania przychodzi z czasem czy nie każdy jest wstanie to pojąć i tworzyć strony/aplikacje/programy? I lepiej nie marnować czasu?
Jestem co prawda 3 lata po skończeniu technikum informatycznym, ale mało co pamiętam, rzekłbym nic. Jedynie co mi przychodzi teraz do głowy to:
No i coś tam z HTML pamiętam typu
także..
Miałem problem ze zrozumieniem jak to działa, jakieś dziedziczenie mieliśmy potem w java, przepisywaliśmy jakieś regułki z książek, nie ogarniałem co tam sie dzieje.
Dumny byłem jak napisałem pseudokalkulator, gdzie podawałeś 1 wartość, 2 wartość i wypisywało Ci, sume, różnice, iloczyn, iloraz xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
1. Tak;
2. Tak;
3. Nie i nie;
4. Tak, nie.
Poszukaj sobie tutaj https://www.polskifrontend.pl/, widziałem blogi startujących w webdev, więc będziesz miał jak oprzeć się na doświadczeniu innych (świeżym). Ja startowałem od HTML+CSS, później JavaScript i PHP, ale wtedy nie było tyle materiałów co teraz.
Programista musi czerpać radość z tworzenia, odkrywania, nauki. Bez tego nie masz co zaczynać bo będziesz
1. może być, ale zainteresuj się lepiej MDN i codecademy, ta druga dokumentacja jest polecana tutaj i też na stacku często linkują
2. dobra kolejność, tylko uważaj, żebyś nie uczył się przestarzałych rzeczy
3. nawet bez znajomości programowania zrobisz swoją pierwszą stronę
4. przychodzi z czasem
@PolskiSwir345: Właśnie nie wiem czego się uczyć, wszystkiego co jest w danym języku od A do Z? Czy to też nie jest konieczne?
Tyle źródeł, że aż nie wiem gdzie zacząć xD jeszcze większy dylemat