Wpis z mikrobloga

Jednym z moich obowiązków jest odbieranie paczek dla pracowników. Bywają różne: chińczyki, zalando, książki.
Dzisiejsza przesyłka przebiła wszystko.
Przed chwilą odebrałam wielką paczkę paneli podłogowych xddd
#korposwiat #pracbaza #heheszki #c---------------a
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sorhu ale ona musi się pod tym podpisać. Jak paczka zginie na recepcji, to jej problem. U nas jak kurier przyjeżdża z prywatną, to ma iść do tego pracownika albo pracownik przychodzi. Nie ma czegos takiego, że to obowiązek kogoś z recepcji.
A jak go nie ma, to kurier dzwoni i moze się z kims dogadać, kto weźmie na siebie odpowiedzialność.
  • Odpowiedz
@maly_kaziu: w poprzedniej pracy kierowniczka po odebraniu pralki poprosiła żeby nie zamawiać takich rzeczy do firmy. 1 minutę wcześniej kolega pochwalił się, że następnego dnia ma do niego przyjść kabina prysznicowa( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@maly_kaziu: @taktoto: u mnie w korpo była zasada - zamawiasz do biura, licz się z tym ze odbierze za Ciebie recepcja. Do niektórych przychodziło kilkanaście przesyłek tygodniowo (służbowo), oczywiście różnymi kurierami itp wiec praktycznie co chwila recepcjonistka by musiała wzywać pół biura na recepcje - skąd ma wiedzieć czy to prywata czy nie? A jak ktoś zamawiał coś wartościowego to mówił - zamówiłem laptopa, zadzwoń jak będzie kurier
  • Odpowiedz