Aktywne Wpisy
josedra52 +805
takiMirek29 +5
Sąsiad co 1-2 dni wystawia przed drzwi mieszkania worek ze śmieciami, wieczorem, tak koło 20-21 i do rana leży. Pogadać z nim czy to nic nie da? Co innego zrobić? Jak rano wychodzę do pracy do śmierdzi przeważnie w całym korytarzu.
#sasiedzi #mieszkanie #kiciochpyta
#sasiedzi #mieszkanie #kiciochpyta
Zaczynam swoją przygodę z bieganiem (na razie biegam od tygodnia - ok. 25 minut dziennie) i chciałem się zapytać, gdzie mogę dobrać buty do biegania?
Czytałem, że jest to bardzo ważne, żeby unikać kontuzji. Podobno w większości profesjonalnych sklepów biegowych możemy sobie zrobić różnego rodzaju testy np. na bieżni czy przy pomocy skanera. Jednak najważniejsze podobno są pytania (mały wywiad) jaki zrobi z nami profesjonalny doradca.
Czy jakiś Mirek z #wroclaw lub okolic może polecić sklep, w którym naprawdę profesjonalnie doradzą wybór odpowiednich butów?
#bieganie #biegambolubie #biegajzwykopem #ruszmirko #sport #trening #sztafeta #buty
Witamy!
Uwaga dotycząca dodawania wpisów.
Wynik zamieszczaj w pierwszej lini wpisu. Ułatwisz odejmowanie innym biegaczom oraz skryptowi.
edit: klik
@joolekk: Które dokładnie? https://www.decathlon.pl/C-621190-bieganie/N-217730-cena~od-29.99-do-81~z%C5%82/T-217704
One Grip czy One +?
@Psibob: nonsens, ciało ludzkie samoistnie jest przystosowane do biegania. Pamiętaj, że wieśniacy w Afryce są szybsi od geparda. Kwestia dystansu. Taka była taktyka polowania na sawannach, gonić aż samo padnie.
Ponoć kontuzji nie dostają biegacze którzy biegają w starych butach. Ich cały układ biegowy nie jest rozleniwiony. Ścięgna też przystosowują się do obciążeń.