@TrueSlav: czemu? Jakieś argumenty ? Bez argumentów łatwo atakować. wybrałem gtx1050, jako że.. mało gram i nie gram w nowe gry, najtańsza karta ze stajni NV, na której spokojnie zagram we wszystko MOJE gry. I może.. spróbuję Wiesławę 3.
@KaluHeHe: I własnie dlatego ta karta jest słaba - 2GB na szynie 128bit może być za słabe na wieśmaka3. Już lepiej jest dołożyć kilka stówek do 1060 lub od biedy kupić radeona bo różnica w wydajności jest znacząca
@KaluHeHe Jakiś czas temu składałem dla kogoś, to wyszło tak i w coś takiego bym Ci radził uderzać. Chętnię pomogę tylko, musisz sobie dać powiedzieć, że słabo kombinujesz jak na razie ;p google docs z pctem
@KaluHeHe Jak masz te 3.5 to chyba wystarczy na i5 8400, które ma 6 rdzeni i śmieje się z podkręconych i7 poprzednich generacji, bo kosztuje od nich połowę mniej
@KaluHeHe To uściślijmy może jakie masz wymagania. Gierki jakieś konkretne, czy ogólnie gierki? Chcesz, żeby to było ciche, ładna obudowa, z oknem? Na 8 gen. Intela chcąc nie chcąc możliwość upgrade będzie, bo są tylko drogie płyty dostępne.
@KaluHeHe Nie starczy to nie starczy no xd i3 8100 ma 4 rdzenie, to jest praktycznie to samo co starsze i5, też spoko. A płytkę można droższą wziąć, żeby móc sobie kiedyś tam wsadzić i5 albo i7 z opcją podkręcania i podkręcić.
@krabat: Głównie energooszczędny w stosunku do wydajności w stosunku do ceny. Najmocniesza gierka to Wiedźmin 3, wystarczą mi średnie ustawienia. Być może Dying Light, Kozacy 3 i insteresuje mnie jeszcze Podział Ludzkości (nowy Deus Ex)
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Co myślicie o tej konfiguracji http://www.morele.net/configurator/redirect/199765
@KaluHeHe: kupa po agreście, 2/10
Jakieś argumenty ? Bez argumentów łatwo atakować.
wybrałem gtx1050, jako że.. mało gram i nie gram w nowe gry, najtańsza karta ze stajni NV, na której spokojnie zagram we wszystko MOJE gry. I może.. spróbuję Wiesławę 3.
@KaluHeHe: I własnie dlatego ta karta jest słaba - 2GB na szynie 128bit może być za słabe na wieśmaka3. Już lepiej jest dołożyć kilka stówek do 1060 lub od biedy kupić radeona bo różnica w wydajności jest znacząca
G4600, tania płyta główna i 1050TI.
@TomdeX: jak G4600 zbiera oklep od tego AMD na AM4
W przyszłości rozważam Uprade go Ryzena 5 lub 7
Możesz podlinkować test tego Athlona?
max 3200/3300 + dostawa, ew koszt montażu.
https://www.morele.net/configurator/redirect/199815 poleciałem na maksa... jak to teraz wygląda.
Co by zmienić poprawić.
Podstawka 1151, w przyszłości chyba ciekawe i5 i7 wsadzić można.
Komentarz usunięty przez autora
SSD ~120GB weź sobie Adata Su800, na inne nawet nie ma co patrzeć.
google docs z pctem
Wyszło mi teraz coś takiego, ale płyta chyba za drogawa...
https://www.morele.net/configurator/redirect/199829
Ustawiłem sobie limit na 3,5K, nie myślałem od dźwiganiu go do 4k hmm...
mam zgryz
Najmocniesza gierka to Wiedźmin 3, wystarczą mi średnie ustawienia.
Być może Dying Light, Kozacy 3 i insteresuje mnie jeszcze Podział Ludzkości (nowy Deus Ex)