Wpis z mikrobloga

@KaluHeHe: Leć na tanich, później jak z początkiem roku wyjdą tańsze płyty to sobie kupisz tą i3 czy i5 8400 + tańszą płytę główną. Kupując teraz po prostu bym przyoszczędził na płycie i procku, ale rób jak uważasz.
  • Odpowiedz
@TomdeX: w sumie mogę jeszcze poczekać, może 3-4 miesiące coś się zmieni, na razie się przymierzam, sprzęt mocno stary, nie chce uciągnąć nawet Far Cry 3 na stabilnych klatach.
Pograł bym w coś nowego, co prawda gracz kapkę niedzielny, ale często też pracuję przy audio i wideo.
  • Odpowiedz
Generalnie bez OC, to na każdej płycie wszystko będzie grało, ale jeżeli nastawiać się na wymianę na topowe modele i podkręcanie, to mus znaleźć lepszą płytę. Na tańszych zdarzają się jaja jak berety, bo sekcja zasilania nie wyrabia.
Na teraz to nawet nie jestem w stanie powiedzieć jaka płyta się sprawdzi, pewnie taka za 900 zł da radę xD ale nie wiem która z tych tańszych
@KaluHeHe
  • Odpowiedz
@poroniony_: Zawsze siedziałem na AMD, takie przyzwyczajenie do marki. AMD + Radek potem NV.
Co do intele w ogóle się nie znam, co do radeona już nie znam odpowiedników np. 750Ti czy 1050Ti.
Myślałem od dawna by spróbować pojechać z Intelem i Nvidią.
  • Odpowiedz
@KaluHeHe
http://www.morele.net/inventory/info/Gcadeq/
Dałem dosyć ciche 1050Ti, bo do gierek AAA te 2GB ramu w 1050 to niewiele. Mam właśnie taką kartę jak tam ustawiałeś i to jest dobry wybór do jakiegoś CSa, Lola itp.

Zasilacz zmieniłem na inny model, tamten od BQ to nic specjalnego. Mój wybór ma 3 lata gwarancji door to door, certyfikat sprawności, również jest bardzo cichy, 600W to przesada, ale 500W model nie ma odpinanych kabli. Jak na tym Ci
  • Odpowiedz
@KaluHeHe Może coś takiego Pax M70, panel boczny z oknem za 39 zł do dokupienia jest. Niestety to dalej plexi, które rysuje się od patrzenia na nie ;p Aquarius X70T jest za 315 zł z bokiem ze szkła i chyba ledy jescze do niego dorzucają ;p

No chyba, że tego okna nie chcesz ;p
  • Odpowiedz
@krabat: Okej. Rozumiem, jak chcę coś na prawdę sensownego dobrego w stosunku do ceny i wydajności trzeba dołożyć, co byś do tego zestawu dołożył. Trudno dołożę, kiedyś chyba łatwej będzie do ulepszyć tak myślę.

Czy ten Intel (przyszłościowo) I7 7800K, to dal niego ta grafika nie będzie wąskim gardłem? :> he??

Czy masz może wiedzę na temat monitorów? :>
Powiedzmy do 5k
Dobry jak mój aktualny SONY 19" 5:4 1280x1024
  • Odpowiedz
@KaluHeHe Na teraz i7 8700k radzi sobie dowolną pojedynczą kartą graficzną, nawet taką za 4-5 tysięcy zlotych (~1080Ti). Sądząc po dotychczasowych premierach kart NV, raczej topową kartę kolejnej generacji takie podkręcone i7 ogarnie.

Do tego i3 które "masz" sensowne jest coś pokroju gtx 1070, ew. na siłę 1080. Fajnym prockiem jest te i5 8400, do którego w sumie 1080ti może by było przesadą, ale wszystko poniżej już nie.

Te zależności o których
  • Odpowiedz
@KaluHeHe A z chłodzenia takiego, żeby tylko ciszę zapewnić dla niepodkręconego procesora, to nawet wystarczy coś pokroju Spartana, czy Spartana Pro za 50-70 zł, Fera za ~100 z wentylatorem 120mm byłaby aż nadto i można by w niej ew. wymienić wentylator kiedyś tam jak fabryczny zacznie terkotać, bo 120 jest duży wybór. Te spartanymają 100m śmigła, z tym jest trochę trudniej. Ale też wątpię, że jesteś tak na hałas wyczulony, że
  • Odpowiedz