Wpis z mikrobloga

@TrueSlav: czemu?
Jakieś argumenty ? Bez argumentów łatwo atakować.
wybrałem gtx1050, jako że.. mało gram i nie gram w nowe gry, najtańsza karta ze stajni NV, na której spokojnie zagram we wszystko MOJE gry. I może.. spróbuję Wiesławę 3.
I może.. spróbuję Wiesławę 3

@KaluHeHe: I własnie dlatego ta karta jest słaba - 2GB na szynie 128bit może być za słabe na wieśmaka3. Już lepiej jest dołożyć kilka stówek do 1060 lub od biedy kupić radeona bo różnica w wydajności jest znacząca
@KaluHeHe: stary wziąłeś obudowę droższą od cpu ( ͡º ͜ʖ͡º) do tego gówno procek z mobo na chipsecie b250, w które maks co opłaca się wsadzić do kaby lake'i bez K, bo i tak takich nie wykręcisz. Ta platforma nie ma przyszłości i zapewne za pół roku jak wyjdą mobasy na chipsetach B i H pod coffee lake'i zechcesz zmiany lub upgrade'u. To co podałeś za
@KaluHeHe To uściślijmy może jakie masz wymagania. Gierki jakieś konkretne, czy ogólnie gierki? Chcesz, żeby to było ciche, ładna obudowa, z oknem? Na 8 gen. Intela chcąc nie chcąc możliwość upgrade będzie, bo są tylko drogie płyty dostępne.
@KaluHeHe Nie starczy to nie starczy no xd i3 8100 ma 4 rdzenie, to jest praktycznie to samo co starsze i5, też spoko. A płytkę można droższą wziąć, żeby móc sobie kiedyś tam wsadzić i5 albo i7 z opcją podkręcania i podkręcić.
@krabat: Głównie energooszczędny w stosunku do wydajności w stosunku do ceny.
Najmocniesza gierka to Wiedźmin 3, wystarczą mi średnie ustawienia.
Być może Dying Light, Kozacy 3 i insteresuje mnie jeszcze Podział Ludzkości (nowy Deus Ex)