Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Jest jeszcze jedna fajna rzecz w Elexie, której chyba nie widziałem do takiego stopnia w grach PB i innych cRPGach w ogóle. Chodzi o to, że np. wykonuję sobie zadania dla frakcji Berserków z myślą, że być może do nich dołączę. I faktycznie ubiegałem się o to, żeby mnie docenili, ale jednocześnie robiąc wiele najróżniejszych misji dla nich, zawsze korzystałem z okazji, że np. mogę gdzieś tam coś trochę oszukać i coś więcej dla siebie dostać, oszczędzić sobie pracy albo przykładowo jak mam zabić zdrajcę, to mi miękło serce i mu pomagałem uciec, miast go zamordować. Myślałem w typowo growy sposób. Robiłem tak, bo w większości gier to po prostu nie ma to znaczenia, inni NPC mają w------e, nie dowiedzą się, albo tylko rzucą jedną linię komentarza i gra się zawsze dostosuje, że ostatecznie wyjdzie to dla ciebie wszystko na dobre, nieważne jakbyś z----ł.
Tymczasem gadam sobie z szefem Berserków po wykonaniu dla nich z 15 misji w ten sposób, a ten mi zaczął wymieniać, że właściwie prawie każde zadanie którego się podjąłem, to w ten czy inny sposób z------m, i w sumie to więcej złego przyniosłem niż dobrego. Mało tego, zakazali mi handlu w mieście i się w ogóle zastanawiają nad wywaleniem mnie z niego xD Zajebiste, rzadko która gra pozwala ci z----ć zwyczajnie, nie głaszcze cię po główce ciągle. Odświeżające dość.
A chętnie bym sobie w jakiegoś nowego rpga pograł
@Pasciba:
A w jakich jeszcze? Poza Wiedźminami i innymi grami Piranha Bytes.