Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +853
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
BasTajpan +208
Państwo zresztą też z d--y kasy nie weźmie, musi zabrać mi czy Tobie więcej, by dać im więcej, taka ciekawostka.
@cienki137: no więc kolejny raz, skoro inni zarabiają g---o to lekarze też mają zarabiać g---o, do szeregu
I uważam że średnia krajowa jako podstawa wynagrodzenia rezydenta to uczciwa stawka.
@cienki137: a gdzie ja porównywałem z zachodem? Ja porównuję z innymi zawodami, to jest absurd żeby w Lidlu czy Biedronce zarobki były wyższe niż po 10 latach nauki medycyny
@gnt_1: dlatego teraz lekarze to nadrabiają i krzyczą jeszcze głośniej. Niestety w Polsce od wielu wielu lat to jedyny sposób na uzyskanie czegokolwiek.
@fortheworld: Trzeba też podkreślić, że to nie jest znane nam wszystkim "studiowanie", gdzie przez pół roku między sesjami bimba się w akademiku albo pracuje i uczelnię odwiedza wi weekendy. Medycyna to ZAKUWANIE, jeden z cięższych kierunków w Polsce.
Przy całej tej dyskusji pamiętać należy, że prawie co piąty Polak (17%) żyje poniżej granicy ubóstwa, a 6,5% żyje poniżej minimum egzystencji. W moim osobistym odczuciu te wskaźniki są bardziej zatrważające niż te odnoszące się do zarobków lekarzy rezydentów w Polsce.
Lekarze jedynie mogliby cokolwiek dostać gdyby przestali leczyć wszyscy, co chyba obaj dobrze wiemy że się nie stanie
@fortheworld: Wez prosze nie mieszaj tutaj pielegniarek. Strasznie wam na nich zalezy :D