Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
mirko_anonim +38
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
Takie parę pytań do was.
Czy w #usa w Ameryce jest naprawdę tak kolorowo?
Czy nie takie Stany jak je malowano?
Jest ostry #!$%@??
Wszyscy tak się pchają do tego USA z tego co widzę, więc się zastanawiam PO CO.
Chodzę do zawodówki, ale mam w planach liceum/studia później dokończyc ewentualnie.
Takie pytanie, bo " wujek google " Nie chce mi wyszukać, czy po zawodówce przyjmują do USA.
Staram się nauczyć zawodu " Elektryk " minimum pierw na podstawowy, a podczas nauki zawodu przy okazji pouczyć się programowania, zastanawiam się nad C++ ewentualnie Java na początek.
Co do założenia firmy, to jeszcze trochę odległa przyszłość, ale sobie ją powoli rozważam, wkrótce lvl 18 ( teraz 17 )
Musicie mi trochę w tym pomóc, chcę się wziąć za siebie, a ze strony rodziców nie mam na co liczyć. Bo sami skończyli średnią obaj w wieku 30lat dla dorosłych ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie chcę nikogo urazić, ale wyrobiłem sobie własne zdanie jako Polak zdanie o innych tzw " Polskim narodzie " i nie zamierzam mieszkać w tym kraju do końca życia, a przynajmniej jak najszybciej ogarnąć swoje, i zamieszkać chociaż u naszego sąsiada w Niemczech na jakiś czas, mimo że Polacy są wszędzie, to jest ich tam na pewno o wiele mniej.
W Niemczech są o drobinę większe możliwości, bym wszedł na level up.
Może i według was to śmiesznie brzmi, bo sam jestem Polaczkiem. Ale gdybym mógł wybrać Niemcy bądź Polskę, zdecydowanie Niemcy. Niestety nie decyduję o tym, w jakim kraju mieszkam od urodzenia. Chociaż nie chciałbym urodzić się i zobaczyć na świat innych rodziców.
Złośliwi napiszą, że nic nie wiem o tych Niemczech itp. To czytam od jakiegoś czasu z ciekawości o Niemczech jakieś ciekawostki itp.
Ale głównie marzy mi się zamieszkać kiedyś w USA, ewentualnie jak mi się to nie powiedzie, to obok, w Kanadzie. Mam parę planów awaryjnych. Mojej mamy koleżanka mieszka w Kanadzie inie narzeka.
Póki co to tak mam to zaplanowane.
1. Skończyć zawodówkę, ewentualnie od 18stki pójść do zaocznej 2x w tygodniu.
2. Popracuję trochę w Polsce, jak mi się uda ogarnąć 2razy w tygodniu zawodówkę to się wyprowadzę za granicę, zapewne
do Niemiec. ( Będzie więcej czasu żeby chodzić do pracy jako pomocnik elektryka )
3. W Niemczech Liceum skończyć, a później to już się pomyśli.
Niby #trump chce znieść wizy dla Polaków, wątpię w to. Ale być może w ciągu 2-3lat to się stanie.
#pytanie #emigracja #zagranico #polska #niemcy #usa #pracbaza #praca #praktyki #zawodowka #liceum #szkola
W dzieciństwie czasami rysowałem jakieś budowle ( bawiłem się w architekta xD )
Elektryków to nie mam pojęcia ale nie koniecznie zawsze będzie tak cudowanie z IT. Generalnie to potrzeba ludzi do wąskich specjalizacji, przypomina mi się historii gościa co naprawiał rury,poleciał do USA akurat do regionu gdzie było mega zapotrzebowanie na takiego kogoś i malo tego że tam został to jeszcze firmę załozył.( ͡° ͜ʖ ͡°).
Trochę pojąłem, z tego co napisałeś
Muszę być kimś, z bardzo dobrym doświadczeniem
A jak się tam dostałeś? Ciężko było? Ile czasu już tam jesteś?
A jak płaca, dobra?
Komentarz usunięty przez autora