Aktywne Wpisy
timechain +45
Polacy pokochali elektryki. Tesla w czołówce najbardziej pożądanych samochodów
Kisnę z wypopków. Zbiorowisko małoletnich przegrywów. Wieczna walka z elektrykami i wytykanie jakie są gówniane a prawda jest taka że mają ból dupy bo ich nie stać. Tytani intelektu nie rozumieją że elektryki będą bardzo szybko taniały... Widzicie wypopki, sprzedaż Tesli rośnie na całym świecie pomimo tego że są tak gówniane jak twierdzicie. I NIKT TUCH LUDZI NIE "ZNIEWOLIŁ" FOLIARZE, NIKT ICH NIE
Kisnę z wypopków. Zbiorowisko małoletnich przegrywów. Wieczna walka z elektrykami i wytykanie jakie są gówniane a prawda jest taka że mają ból dupy bo ich nie stać. Tytani intelektu nie rozumieją że elektryki będą bardzo szybko taniały... Widzicie wypopki, sprzedaż Tesli rośnie na całym świecie pomimo tego że są tak gówniane jak twierdzicie. I NIKT TUCH LUDZI NIE "ZNIEWOLIŁ" FOLIARZE, NIKT ICH NIE
EarpMIToR +17
Przeczytałem tą książkę za gówniaka i gdy inni chcieli być super sayanem, czy innym spidermanem, ja chciałem zarabiać miliony na handlu bronią z ruskimi i odkrywać metale lżejsze od powietrza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ksiazki #lalka #literatura #gimbynieznajo #oswiadczenie
@januszhajsow: No, akurat tej części Wokulskiego nie lubiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GetRekt: ja sam zacząłem czytać, więc nie miałem tego problemu.
Mnie i ogromnej większości moich znajomych z klasy ta książka bardzo się podobała, a nie powiem, żebyśmy byli w gimnazjum jakoś bardzo dojrzali. Ja uważam przeciwnie, że to świetna książka jak na ten wiek - bo właśnie przy całej niechęci młodzieży do klasyki, ten tytuł wbrew uprzedzeniom pokazuje jak piękna potrafi
Ale poważnie, zawsze byłem realistą i przez to romantyzmu nie mogłem zdzierżyć. O co chodziło autorowi poematu? Pewnie o to, żeby napisać coś pod publiczkę, zarobić hajs i jeszcze jakąś pindę wyrwać na swoją popularność, bo opisywanie Polski jako Chrystusa narodów to raczej zbyt wiele sensu nie ma.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
A Lalka to świetna powieść. Z przyjemnością ją przeczytałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam,
Stanisław Wokulski
Żyje sobie autor, pisze książkę o czasach w których żyje i co wychodzi? Nudna powieść o codziennym życiu jakichś bohaterów, i to powtarzając: jeszcze z czasów życia autora. Wyobrażacie sobie co by było jakby ktoś dzisiaj napisał taką powieść? No
@Lawrence_z_Arabii: bo nie czytałaś książki "Lód" Dukaja.
też chciałeś się ożenić ze starą babą dla pieniędzy?
Komentarz usunięty przez moderatora
I nie wiem co, lecz coś zarówno w konstrukcji tej powieści jak i trochę też w losach głównego bohatera, bardzo przypominało mi Lalkę.
(choć na pewno skojarzenie dalekie).
@Lawrence_z_Arabii: Miałem i mam do dziś to samo, w dodatku zacząłem spełniać marzenia i w tym co robię w życiu wciąż jest jakiś ślad i handlu i odkrywania :)
Z Prusa polecam jeszcze "Faraona". "Emancypantki" już słabsze, ale też wciąż to dobra pozycja. Jest jeszcze "Placówka" i "Dzieci" i inne, ale już nie wywarły na mnie