Wpis z mikrobloga

Lalka" to chyba najlepsza książka, która przytrafiła się polskiej literaturze.

Przeczytałem tą książkę za gówniaka i gdy inni chcieli być super sayanem, czy innym spidermanem, ja chciałem zarabiać miliony na handlu bronią z ruskimi i odkrywać metale lżejsze od powietrza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ksiazki #lalka #literatura #gimbynieznajo #oswiadczenie
L.....i - Lalka" to chyba najlepsza książka, która przytrafiła się polskiej literatur...

źródło: comment_2FS4W9Ot403GjjVbNAzzk9xp5jqnHgBJ.jpg

Pobierz
  • 73
@GetRekt: Lalkę każą czytać w liceum, kiedy to od człowieka wymaga się jakiejś dojrzałości. Nawet jeśli uważamy młodzież za debili, to inaczej niż przez podsuwanie im literatury światowej nie wykształcimy u nich wrażliwości literackiej. Tylko nieliczni sięgną z osobistej chęci po książki z wyższej półki.
A Lalka to świetna powieść. Z przyjemnością ją przeczytałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GetRekt: w szkole męskiej pewnie by jej nie było jako lektury, ale że teraz są praktycznie tylko koedukacyjne licea to muszą dopasować książki pod rozwój dziewczyn i chłopaków. może dla kobiet to jest dobry moment, tak mówią że płeć żeńska dorasta szybciej.
@misja_ratunkowa: @GetRekt: A co tutaj doceniać? Czytam dziesiątki książek - ale tak samo jak i Lalki, tak i też nie lubię klasyków francuskich i większości powieści w takim nijakim stylu.

Żyje sobie autor, pisze książkę o czasach w których żyje i co wychodzi? Nudna powieść o codziennym życiu jakichś bohaterów, i to powtarzając: jeszcze z czasów życia autora. Wyobrażacie sobie co by było jakby ktoś dzisiaj napisał taką powieść? No