Aktywne Wpisy

dziobnij2 +175
Otrzymałem rentę do końca życia. Dzisiaj przyszedł list z ZUSu. Do końca życia będę dostawał 1445 zł miesięcznie (z czasem podwyższą, waloryzacja). Oprócz tego, bez żadnego kombinowania, będę miał ubezpieczenie zdrowotne do końca życia. Rentę pierwszy raz dostałem w wieku 18 lat, jak jeszcze chodziłem do liceum. Teraz mam 33 lata. Także rentę na stałe dali mi po 15 latach składania wniosków o przyznanie renty. W wieku 33 lat nie przepracowałem nawet

Moreso_pl +260
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
Kisnę z wypopków. Zbiorowisko małoletnich przegrywów. Wieczna walka z elektrykami i wytykanie jakie są gówniane a prawda jest taka że mają ból dupy bo ich nie stać. Tytani intelektu nie rozumieją że elektryki będą bardzo szybko taniały... Widzicie wypopki, sprzedaż Tesli rośnie na całym świecie pomimo tego że są tak gówniane jak twierdzicie. I NIKT TUCH LUDZI NIE "ZNIEWOLIŁ" FOLIARZE, NIKT ICH NIE ZMUSZA DO ELEKTRYKÓW ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taki ból dupska o koniec sprzedaży spalinówek od 2035 a prawda taka że do tego czasu i tak większość będzie wybierała dobrowolnie elektryki...
Właśnie jest kolejna obniżka Tesli, więc nadal będzie rosła sprzedaż. Poczekajcie tylko na Teslę 2 za 25k$, to cena kapusty pójdzie w górę przez gotowanie bigosu dla branży ICE ( ͡º ͜ʖ͡º)
#tesla #motoryzacja #elonmusk #takaprawda
P.S. Przed świętami jechałem jednego dnia do radomia, potem nad morze. Auto spalinowe pozwoliło nam zrobić to bez większych problemów i nawet o ludzkiej porze zjedliśmy kolację w hotelu. Teraz jak sobie pomyślę że mając auto elektryczne musiałbym #!$%@?ć z punktu ładowania do hotelu i rano wracać po auto to mi się takiego auta odechciewa. Auto miało dawać ludziom wolność w przemieszczaniu się, auta elektryczne
@aarahon:
Że co?
@timechain: generalnie Polaków nie stać na elektryki. Polska to biedy kraj.
Z jakiegoś powodu średnia wieku pojazdu to 15 lat.
I dla dużej części ludzi elektryk nie sprawdzi się.
Ale mówisz o tych kupujących nastoletnie
@modzelem
Dlaczego?
Tylko dlaczego na zachodzie jest masa niezależnych warsztatów zajmujących się regeneracją?
Poza Tesla z baterią 4680 wszystko się da w garażu zrobić
Co do sprzedaży, to porównaj sobie VW, Toyotę i PSA z Teslą. Urosło się Tesli, ale dalej są malutcy.
Standardowy wysyp oklepanych mitów...
Ceny samochodów w stosunku do zarobków Polaków spadają od lat
@eloar: No i co z tego? przecież elektryki są nowe, dopiero rynek się rozwija. To nic niezwykłego że sprzedaje się ich mniej niż spalinówek. A wiesz że Tesla zarabia więcej niż niż VW lub Toyota, pomimo tego że sprzedaje ułamek tego co oni?
Ale to ja powielam mity
Więc mówisz, że mają złodziejsko wysokie marże? To głupio coś takiego popierać.
no fajnie, a
@eloar Jaki potężny ból dupska i atak frustracji. Nie będę dyskutował z wami jełopy. Kisnę z was...
Proste, jeździsz bez gwarancji. Tak samo jak w spalinowym po 2 latach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ogóle szukanie problemów na siłę jak zawsze. "Co z baterią?" A jak Renault z tego względu je wynajmowało, żeby klienci się nie obwaiali to "jak chce kupić baterie!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)