#android #androidstudio #osx #macos #programowanie Android Studio na mac os zajmuje bardzo dużo zasobów. Po uruchomieniu nie da sie używać komputera: CPU zajęty w 100%. Co zrobić? ( zacina się sam studio, nie przechodzę jeszcze do emulatora )
@MickJagger: jaki sprzęt? AS przy uruchomieniu sporo indeksuje, co faktycznie może Ci delikatnie go zamulić, ale na moim rMBP 2015 15" indeksowanie nie powoduje znacznego obciążenia ( ͡°͜ʖ͡°)
@MickJagger: gdy masz CPU na 100% to masz otwarty duży projekt z dużą ilością zależności + multidex?
Miałem kiedyś taki projekt i rMBP 2015 15" daje radę bez problemu ale rMBP 2015 13" łapał czasami zadyszkę i CPU na 100%. Gradle nie dało się zatrzymać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ i w Monitor Activity musiałem "zabijać", a przy ponownym uruchomieniu już działało i nie zjadało procka na
kolega miał kiedyś mac mini 2012 ale pracował w Xcode, straszy problem był z prostymi storybordami, projekt mały i strasznie muliło. Nie miał CPU na 100% używanego ale nie dało się
@czlowiek-z-neptuna: @JanuszProgramowania: W macu odpadł kabel wentylatora. Niewielkie zwiększenie obciążenia przez Android Studio nagrzewało procesor i aktywowało kernel_task, ktory ma chronic przed przegrzaniem
Android Studio na mac os zajmuje bardzo dużo zasobów. Po uruchomieniu nie da sie używać komputera: CPU zajęty w 100%. Co zrobić?
( zacina się sam studio, nie przechodzę jeszcze do emulatora )
To nie wina sprzętu a robienia czegos w tle przez android studio
źródło: comment_Zntvz3UVNiW3ck0AY94WANWD6j0TYPx8.jpg
PobierzMiałem kiedyś taki projekt i rMBP 2015 15" daje radę bez problemu ale rMBP 2015 13" łapał czasami zadyszkę i CPU na 100%. Gradle nie dało się zatrzymać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ i w Monitor Activity musiałem "zabijać", a przy ponownym uruchomieniu już działało i nie zjadało procka na
w ogóle jaką wersje AS używasz?
kolega miał kiedyś mac mini 2012 ale pracował w Xcode, straszy problem był z prostymi storybordami, projekt mały i strasznie muliło. Nie miał CPU na 100% używanego ale nie dało się