Wpis z mikrobloga

@PieknaKobieta ja mieszkam obecnie w Warszawie i tez mam wrażenie ze jest dość czysto i co najważniejsze nie spotykam na swojej drodze zbyt wielu żuli.
Będąc kilkakrotnie w Krakowie na tydzień czy dwa byłam bardzo zaskoczona ilością żuli -może to była kwestia wyboru linii, ale prawie w każdym tramwaju jakiegoś spotkałam. W Warszawie tez czasem się zdarzy, ale dużo dużo rzadziej
@PieknaKobieta mieszkam w Katowicach i wbrew obiegowej opinii wcale nie ma tutaj hald wyngla i niewiadomo jakiego smogu , powiem wręcz że wystarczy przejechać 5 km rowerem po lesie by wylądować wśród zapachu gnojowki i muczenia krowek. Tyle terenów zielonych co na Śląsku to mało gdzie jest.

Warszawa nie jest zła, zależy też gdzie. Dużo ładnych dziewczyn w Warszawie. W miarę otwarci ludzie.
Pobierz E.....e - @PieknaKobieta mieszkam w Katowicach i wbrew obiegowej opinii wcale nie ma ...
źródło: comment_CrdBzEmHQTXxJHqlJKlapndPH2CAL2kg.jpg
@PieknaKobieta: Doprawdy? Zawsze, gdy tylko wysiadam z samolotu po długim pobycie za granicą, w oczy rzuca się szarzyzna oraz, a może przede wszystkim, niezrozumiały nadmiar gówno reklam, do tego wyblakłych. Czuję się jak na bazarze.
@PieknaKobieta: z tym, że metro to zajebista sprawa muszę się zgodzić. Ale bezpłciowość, przytłaczający i nerwowy charakter oraz po prostu smród (warszawa ma ro powietrze jakieś takie... no mi śmierdzi). Taka jest nijaka. Z miast, w których mieszkałam najlepiej ogólnoe żyło mi się w Gdańsku.
@PieknaKobieta: @fireman2: @TurboDynamo: Przede wszystkim we Wrocławiu nikt nie pomyślałby nawet o #!$%@? takiej idiotycznej naklejki jak poniżej. Właśnie z tego ciśnie cała Polska - zadufanie warsiawiaków, dzielenie na lepszych i gorszych. Wrocław jest otwarty, luźny, przyjemny. Serio wstyd by mi było obnosić się, że "ja, wielki pan robak cebulak urodziłem się tu, we Wratislavii, a Ty jesteś przyjezdny gorszy robak".
No #!$%@? warszawska żenada. "Słoiki" :D WTF
Pobierz CatHater - @PieknaKobieta: @fireman2: @TurboDynamo: Przede wszystkim we Wrocławiu nik...
źródło: comment_Ag6FY0PU4u6l6PgkAybiWlutflpcw1RJ.jpg
@Fafnucek fajnie się zyje, ale czy ja mówię, że nigdzie indziej może nie żyć się fajnie komuś innemu? Ja cieszę się z metra, bo dzięki temu jadę do pracy "tylko" godzinę, autobusem jechałabym półtorej.
@CatHater też bym dobie czegoś takiego nie nakleila, to jest leczenie jakiś innych kompleksów. Wiesz, co mnie wkurza w przyjezdnych? Gdy narzekają jak tu jest okropnie, a u nich tak pięknie. Jeżdżą do domu do dentysty, fryzjera itd i tam płacą podatki. Narzekają, że wynajem mieszkania jest drogi i że beznadziejnie wyposażone są te mieszkania.