Wpis z mikrobloga

#laptopy #komputery #sprzetkomputerowy #pytanie #csgo #pubg

Szukam laptopa do około 4k, nie przekonujcie mnie, że PC>Lapek, bo to wiem, ale nie mam wyjścia XD

Nie musi mieć systemu, kupie sobie swój, albo z mdsn z uczelni wezmę.

Przeznaczenie programowanie i gierki, pewnie jakieś programy graficzne, no gierki głównie xD głównie #csgo i #pubg

Ekran 15,6 chyba, że 17 nie będzie dużo droższa, ekran FHD.

Sprzęt ma być na 3-4 lata, więc jakość wykonania też się liczy, nie chce żeby coś trzeszczało po pół roku xD
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bi-tek: będę w akademiku, bardziej do 15,6 właśnie sie skłaniam, a w domu to z raz na msc będę, ale wiadomo, monitor można zawsze kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DunkLord: nie raz się zdarzyło ze potrzeby był mi komputer na uczelni, nie popełnij mojego błędu z 17,3' który ledwo się mieści to torby i swoje ważył, od 15 w dół. Ja bym brał jakiegoś dream machines z 1050Ti albo coś starszego 960gtx może 970 znajdziesz
  • Odpowiedz
@DunkLord: tylko 17, 15 to dramatycznie mało. Wcześniej miałem też 15 i jak nie kupisz 5kg lapka o 20cm grubości to nie ma żadnego problemu z przenoszeniem 'raz na rok', a codzienny komfort dużo wyższy.
  • Odpowiedz
@DunkLord: posiadam lenovo y700 15,6' i7-6700hq, gtx 960m, 16gb ram + wrzucilam mu ssd samsung evo 250gb, mam go niecaly rok i smiga elegancko. W csgo ~180-230 fpsow, gta v tez smiga, a w nic innego nie gram ;)
  • Odpowiedz
@DunkLord: w cenie 4k 17tek nie bedzie z nowymi podzespolami, 15tki tak, zawsze mozesz podlaczyc monitor jak Ci za mało cali ;) a 15 jest mobilny przynajmniej.
Co do podzespolow to zajrzyj na #pustulkowelaptopy od siebie dodam, ze w tej cenie z markowych laptopow znajdziesz spokojnie z i5 7300HQ i GTX1050 4GB, taki csgo smiga w 250 fpsach na tym sprzecie, nowe gry tez sie dobrze odpalają. Np
  • Odpowiedz
@kirk85: dzięki :D 15 cali może być, 128 ssd by się przydało, system też nie koniecznie, 1050ti może być, dobrze jakby matryca w miare dorba była, nie chcę iść w wydajność kosztem jakości :D
  • Odpowiedz