Wpis z mikrobloga

@MikelThief: to idz do osoby, która tak zarządziła, i powiedz, żeby sobie tego regexpa w dupe włożyła, po czym złóż wypowiedzenie :D

Poważnie, aż mnie telepie, jak takie rzeczy czytam.
  • Odpowiedz
@MikelThief: wiem, o co chodzi, o nieudolność ludzi, którzy podejmują takie idiotyczne decyzje.

"Parsowanie HTMLA znanymi, opensourcowymi, i wspieranymi przez community takie niebezpieczne, klepanie regexpów przez osoby, które tego nie potrafią - JAK NAJBARDZIEJ"

Z 70% 'problemów' przy klepaniu kodu bierze się nie ze rzeczywistej złożoności zagadnienia, a z kretyńskich decyzji podjętych na różnych szczeblach.
  • Odpowiedz
@MikelThief: Zgadzam się z tobą i właśnie dlatego warto używać bibliotek zrobionych przez ludzi którzy zęby zjedli na danym zagadnieniu, a nie pchać się w próbę rozwiązania problemu już dawno został rozwiązany przez osoby dużo bardziej obeznane w temacie.

Jeśli nie da się zaimportować biblioteki to znajdź ją i przeportuj z niej te części kodu które są ci potrzebne. Po to jest Open Source żeby z niego korzystać.
  • Odpowiedz
  • 0
@GreenFlem pytałem o pomoc w napisaniu regexp, a dostałem milion rad których nie potrzebuję. Ten tag schodzi na psy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Albo zwyczajnie dawanie takich rad jest dużo prostsze niż napisanie regexa
  • Odpowiedz
@MikelThief: Koledzy wyżej próbowali ci uświadomić że nie da się tego (parsowanie zagnieżdżonego HTMLa) zrobić przy użyciu jednego regexa, przynajmniej takiego z biblioteki standardowej #cpp , bo na przykład boost::xpressive spokojnie sobie poradzi z tym problemem.

To co potrzebujesz to lexer + maszyna stanowa do agregowania początku oraz końca taga. Oczywiście do napisania lexera wystarczy ci std::regex. Jednak to nie jest odpowiedź na komentarz na wykopie, podczas
  • Odpowiedz
  • 0
@lionbest pierwsza konstruktywna odpowiedz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli chodzi o zagnieżdżone tagi to z tym nie ma problemu. Chodzi mi o jednego regexa na ten jeden tag. Wystarczy że zadziała w sytuacji kiedy jedyny tekst do parsowania to właśnie ten tag. Resztę mam już obsłużona i działa
  • Odpowiedz