Wpis z mikrobloga

#dieta #odchudzanie
Mirki jak ogólnie mniej więcej liczyć kalorie np. obiadu który sam zrobiłem? Nie chcę po kolei wypisywać rzeczy np. 3 łyżki oleju, mąka, 500 gr makaronu bo to za dużo roboty xD I więcej liczenia niż przygotowania xD

Pomyślałem, że np. zjeść taką ilość żeby się czuć syto i wpisać np. 600-700kcal, bo wtedy ja się czuję własnie tak najedzony, ale nie pełny.
Dziś mam pizze i nie wiem jak to wyliczyć, zjadłem mały kawałek, ale dalej jestem trochę głodny. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 18
@berti: no tak liczyć pomidor, koncenrat, ser, ketchup, oliwki, paprykę, cebulę, makę, drożdże i później 2 pizze mi wyjdą i wyliczyć że zjem 1/4 z tej jednej?
no #!$%@? mało roboty rzeczywiście...

Albo wczoraj jadłem gulasz i jak to wyliczyć?
@pshemson: Przynajmniej wiadomo, że jesteś gruby z lenistwa skoro wpisanie w apkę kilku składników jest dla ciebie zbyt ciężkie. Waga: 20zł, apka: free, ważysz - wpisujesz - dajesz do gara albo gar masz już na wadzę i tylko wciskasz zerujesz po każdym składniku, gotujesz, potem wazysz całość i wiesz ile całość waży i ile masz kalorii. Dzielisz wartość kaloryczną przez ilość żarcia i wiesz ile kcal ma 1g. Jak nakładasz sobie
@SmutekToJa: mam wagę kobieto... ważę rano i wieczorem wszystko po kolei, obiad też jak się da, chodzi mi o obiad, który zrobi ktoś za mnie, albo zjem coś zamówionego...

jak jest obiad typu kotlet, ziemniaki + sałatka, to łatwo idzie zważyć i ważę, ale z tym u góry mam problem tylko
@pshemson: na fitatu możesz dodawać swoje potrawy. Jak stworzysz potrawę "pizza pshemsona", dodasz do niej wszystkie składniki, których użyłeś. Policzy ci ile każdy składnik ma kalorii i podsumuje. Jak będziesz za miesiąc robił sobie tą pizzę, to sprawdź w aplikacji, ile czego dodałeś i wrzuć odpowiednie ilości do miski
@pshemson: nie wyliczysz jesli to na przykład wspomniany gulasz, jak chcesz trzymać diete i liczyć makro to albo robisz wszystko sam albo zamawiasz catering. Niestety z dietą jest ciężka sprawa, tez nigdy za długo nie trzymałem bo po prostu nie chciało mi sie tego dzień w dzień wyliczać i to w taki sposób zeby wyszlo na caly dzien kilka posiłków.

Btw ma ktos pomysl na danie jednogarnkowe zeby tak ugotować caly