Wpis z mikrobloga

Myślałem że po wejściu #segwit w #bitcoin będą wpadać bloki większe niż 1 MB, a tu dalej to samo. Orientuje się ktoś co się dzieje? Większość portfeli nie ma obsługi segwita, czy jaki jest powód?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LAN_gusta: aaa, chyba wiem co chcesz powiedzieć, że rozmiar bloku będzie ten sam, ale więcej transakcji się w nim mieści. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym większym blokiem ;)
  • Odpowiedz
@adrix: ażeby z kolei weszło więcej transakcji w 1 MB blok to wszyscy muszą zacząć używać transakcji segwitowych a do tych transakcji nie ma jeszcze nawet explorera. Jimi Song miał problem coś znaleźć w nocy.
  • Odpowiedz
@megaloxantha: Ja myślę, że 95% osób tutaj nie rozumie jak działa segwit. Patrząc na to z innej perspektywy - czy znamy dokładny sposób działania wszelkiej technologii wykorzystywanej w bankach? ;)
  • Odpowiedz
Ja myślę, że 95% osób tutaj nie rozumie jak działa segwit. Patrząc na to z innej perspektywy - czy znamy dokładny sposób działania wszelkiej technologii wykorzystywanej w bankach? ;)

@xinn: dokładnie, tu już bardziej kwestia zaufania niż wiedzy. Tym od dużych bloków nie ufam bo logika mi nie pozwala i nie wiem czego oni chcą. Poza tym kłamią, snują spiskowe teorie bez żadnych dowodów, sieją zamęt i zniszczenie, szkodzą, stworzyli
  • Odpowiedz