Aktywne Wpisy
mirko_anonim +107
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
villager +41
Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Planuję jutro/pojutrze podzwonić po firmach, popytać. Ale chciałbym chociaż teraz mieć jakiś wgląd na sytuację.
#agh #krakow #praca #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
@zarev: @mzuczek: Podstawy HTML, CSS, Javascript i PHP mam z technikum. Ale w tym momencie uczę się C++. Około 2-3h dziennie. Przerobiłem kurs na cpp0x, teraz studiuję Szkołę Programowania Stephena Prata. Szału więc nie ma :/
@y_paul: serio Comarch aż tak zle XD ?
To moje opowieści z pracy.
Dzień pierwszy
~ kobieta prosi mnie o zainstalowanie najnowszego adobe readera
~ spoko, mam to
~ ściągam program
~ "Wow, jesteś w tym ekspertem"
~ "No cóż..."
~ komputer prosi o wpisanie hasła admina
~ zapomniałem hasła admina
~ próbuje: hasło
~ nope.jpg
~ "ehh... emm... cholera, chyba
@Peradius: to chyba nawet szkoda czasu na pisanie CV xd jak chcesz to możesz wysłać kilka, ale pewnie nikt ci nawet nie odpisze
@Peradius: nie informatyków tylko programistów i nie samych studentów tylko ludzi, którzy coś umieją. Pierwszoroczniaka każdy ma w d*** ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do pracy, jak jesteś dobry, to spokojnie znajdziesz pracę ( ͡° ͜ʖ ͡°) W przeciwnym razie może być problem.
C++ mało, chyba za mało. Coś tam nokia klepie, ale to tam zaraz przy sprzęcie (bardzo nisko), coś tam eset klepie. Generalnie Java i
@rzuf22: Chyba chodziło mu raczej o to czy poziom zarobków pozwoli na pokrycie kosztów studiów. Jeśli już go przyjmą to powinien sobie na te studia zarobić.