Wpis z mikrobloga

@Erk700: zreszta jak bym zobaczył ze ktoś sobie sam wybudował takie coś od początku spuchłbym ze śmiechu. To trochę tak jak chciałbym sobie od 0 wybudować zamek. Przecie to zamach na zmysł estetyczny.
  • Odpowiedz
@darkelf: czego bym tu nie przeczytał- nie zmniejszy to mojego entuzjazmu. Bardziej chciałem sie podzielić moja radością- niemniej jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tak pozytywnym feedbackiem. Bardzo dużo wykopków podesłało mi inspiracje i materiały z którymi powinienem sie zapoznać. Serce mi rośnie na myśl ze Mirki to nie tylko modernizm i modernizm.
  • Odpowiedz
@Erk700: Takie wypowiedzi powinny być karalne :) Polecam do poduszki ,,Wannę z kolumnadą" Springera. Najgorsze, że część osób decyzyjnych w naszym kraju ma takie właśnie ,,świetne" pomysły i dlatego mamy na przykład zbudowaną atrapę zamku w Poznaniu. Po co remontować zabytki z zachowaniem autentyczności, skoro można na podstawie jednej fałszywej ryciny walnąć imitację zamku z wykorzystaniem porothermu itd., przecież nowe to nowe!
  • Odpowiedz
@Max_Sop: musisz wziąc pod uwagę że tak naprawdę ta wieża ma mało metrów użytkowych. nawet jak zrobisz 3 pietra to na każdym bedzie po max 30 metrow i trzeba odliczyć schody. Wyjątkiem jest szczyt który ma koło 40 metrów.
  • Odpowiedz
@Max_Sop powodzenia. My mieliśmy plan w naszej miejscowej stworzyć we wnętrzu ściankę wspinaczkową. Takie problemy i trudności z konserwatorem, że niestety odpuściliśmy.
  • Odpowiedz
@Max_Sop: świetny pomysł, powodzenia! Myślę o tym samym za każdym razem, jak przejeżdżam obok jakiejś wieży. Marzę też o starym dworcu, albo latarni morskiej :)
  • Odpowiedz