Wpis z mikrobloga

Pulsuje i liczę ze zawołasz jak już się urządzasz. Zajebista opcja !!!! Podaj tag to będę obserwować! Pomysł p------j !!!!
  • Odpowiedz
@Max_Sop: Uważaj z tym konserwatorem .Pierwsze co zobacz na stronie nid-u czy wieża jest w krajowym rejestrze zabytków i będziesz wiedział czy będziesz musiał gadać z konserwatorem miejskim. Jeżeli jest to zabytek sprawa może być ciężka, cegła jest droga w konserwacji i prace długo trwają. Życzę powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W Pile koleś tak mieszka przy Ars Medicalu na górnym, gdyby udało Ci się go odnaleźć i rozpytać miałbyś dużo łatwiej. Wyremontował wierzę ciśnień jakieś dobre 10 lat temu i mieszka tak z tego co mi wiadomo ale nie znam nikogo kto go zna osobiście.
  • Odpowiedz
@LuckyLuq
@piotreek88
@Max_Sop
A propos odjechanych pomyslow na dom... slyszeliscie o zamku w Lapalicach? Facet wymarzyl sobie palac z 50pokojami, basenem, sala balowa. Nie dokonczyl budowy i od 30lat ruiny stoja. Polecam czytnac w necie lub zobaczyc jesli jest sie na kaszubach
  • Odpowiedz
@Max_Sop: Też zawsze miałem takie marzenia, teraz mam na oku nieużywany dworzec kolejowy, wszystko mi mówi: NIE! - a coś w duszy jednak: "p-----l to - bierz" :) Weź bo kiedyś będziesz żałował :)
PS na dworcu też mam (no jeszcze nie mam ale tam jest) wieżę :)
  • Odpowiedz
@keep_calm_and: Słyszałem o tym i to akurat to dla mnie straszna wioska :) Ja się bardziej jaram adaptacją starych magazynów, budynków gospodarczych, fabryk itp. i wtedy ma to sens. Tak samo piękne polskie kamienice. A dworki i wszelkiej maści zamki to nasza bolączka totalnego bezguścia. Owszem, ma to sens i urok, jeśli pochodzi sprzed 100-200 lat i chcemy to odnowić. Ale takie cygańskie straszydła rodem z lat 90 to jest
  • Odpowiedz
@Max_Sop: W Pile jest zamieszkana wieża ciśnień (może udałoby Ci się skontaktować z jej włascicielem?), więc jak najbardziej da się zrealizować takie marzenie. Nie będzie łatwo, ale jeśli naprawdę o tym marzysz - zrób to, nie poddawaj się. No i oczywiście opisuj wszystko na Wykopie - z przyjemnością będę śledzić historię Twojego marzenia :-)

A przy okazji: wieża ciśnień w Wałczu kilka lat temu była do kupienia za 1 zł
a_s - @MaxSop: W Pile jest zamieszkana wieża ciśnień (może udałoby Ci się skontaktowa...

źródło: comment_PXpFgXoTrikG9QwwWGwp7cSEDznU8gMg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Max_Sop: mam w rodzinie architekta, który przerobił starą wieżę ciśnień na dom. Jednak była ona kwadratowa. Po schodach sporo trzeba się nalatać ale ogródek na dachu to też fajna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Max_Sop: Pamiętaj, że jeśli już się tego podejmiesz to musi być na wypasie albo wcale. Nic po taniości, mirko cię obserwuje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jeżeli tylko masz na to odpowiedni zapas hajsu i konserwator cię nie zablokuje, to idź w to śmiało, szczerze życzę powodzenia i kibicuję temu projektowi. Masz
  • Odpowiedz