Aktywne Wpisy
Njal +590
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
ArnoldZboczek +490
Ministerstwo zdrowia nie ma 3 mld dla szpitali, ale dla #deweloperka zawsze się znajdą. Różnica pewnie jest taka, że szpitale nie opłacają kampanii wyborczych ¯\(ツ)/¯
#nieruchomosci #kredytnastart
#nieruchomosci #kredytnastart
https://www.wykop.pl/wpis/24532153/jedna-szosa-w-jaworzno-mniej-%CA%96-klasyczne-wymuszen/
Zaczną może od ponisionych strat, a później reszta - rower 6000PLN + ponad 2000PLN w akcesoriach - pedały, buty, kask, kamera etc
No więc pierwsza wycena przyszła na 3800zł xD cebulamotzno u ubezpieczyciela ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po odwołaniu przysłali drugą wycene, na 6000zł, przy czym
- podali zły rower
- damski kask
- pedały jakieś trekingowe zamiast szosowe
Oczywiście idzie kolejne odwołanie.
#rower #kolizja #ubezpieczenia #jaworzno
Wołam plusujących
@Hardporecorn @fixie @atizylak @michnic @Dzyszla @Vel_Makarena @RAYKER @kamilok1965
i komentujących którzy może są zainteresowani
@Y4RI @Baldor @sherkhaan @morgahard @Jarython @
Zapomniałem o jednym a nie mogę edytować - ogólnie szkoda to ponad 7500 ale odjeli 1500 za odsprzedaż części z roweru - więc poprosi kolega o listę częsci i oświadczenie, że części są sprawne i biorą za siebie odpowiedzialność
Szkoda osobowa jest osobno, tutaj tylko materialna
@piteerowsky: fotki w pierwotnym wpisie
– czy kolega miał włączone oświetlenie?
Wiem, że za dnia nie ma obowiązku dla rowerów, w przeciwieństwie do puszek, choć puszki są większe.
Zbluzgajcie mnie, jeśli się mylę z góry zgadując, że szosa była zbyt ładna na dobre oświetlenie i zbyt lekka, by je nim obciążać.
Sam ze względów estetycznych nie montuję torebki podsiodłowej w swoim bieda crossie, ale bez 'brzydkiego' i naładowanego przynajmniej na 75% oświetlenia z domu
I podkreślę, że napisałem:
Ja mam taką jak na obrazku i nawet w słoneczny dzień znacząco poprawia widoczność. W ciemną noc ustawiam wręcz na połowę mocy w trybu ciągłego, żeby nie razić jadących za mną kierowców.
PS – Jeśli mowa o wymuszeniu, to i tak tył nie grał roli. Na kierownicy powinna być włączona
W tym przypadku to czy miał, czy nie miał światła jak widać nie ma znaczenia
@LesneRuchadlo: Co?