Wpis z mikrobloga

@Medioholik: nie wydaje mi się żeby pole widzenia było o wiele gorsze, kierowca i tak zazwyczaj nie patrzy szerzej niż lusterka, a nabiera to zupełnie innego sensu jeśli chodzi o stylistykę. Mi się podoba takie rozwiązanie.

@tatwarm no coś takiego na pewno nie przejdzie, bo nie będzie dostępu do kierowcy od góry, a to cały sens tego systemu.
  • Odpowiedz
bo nie będzie dostępu do kierowcy od góry

@Skawarotka: przy tym projekcie to autor chyba w ogóle zapomniał o tym, że kierowca jakoś musi wsiąść xd

edit: na boki pole widzenia jest bardzo ograniczone
  • Odpowiedz
Jeśli będzie to wyglądać tak jak w projekcie z Renault, to nie będzie można powiedzieć że oszpeciło to bolidy. A pomyślcie że dodatkowo możemy mieć nowe ujęcia z kamer pokładowych na kierowcę jak to miało miejsce parę lat wstecz. onboard
A żeby silnik nie zasłaniał wszystkiego to mogliby tam nawet zamontować lusterka
  • Odpowiedz
@tatwarm: patrząc w zakrętach widzisz wierzchołek tylko jednym okiem, więc trudniej ocenic odległość itp. No w hui przydatne to halo. Jestem ciekaw, czy podwyższenia kokpitu po bokach kasku kierowcy kiedykolwiek uratowaly jakiegoś przed kontuzją. A wprowadzono je milion lat temu po kolizji bodaj Coultharda i Wurza (?) w Australii. Nieszczęśliwych wypadków nie da się nigdy wyeliminować, ale w przesadę popasc jest łatwo. Już dawno w nią popadli.
  • Odpowiedz