Wpis z mikrobloga

Macie tutorial jak sie robi pranie?
Bo nie chce czegos zepsuc, np slyszalem ze nie powinno laczyc sie bialego z kolorowym zeby sie nie zabarwily
Jeszcze jakies protipy i wskazowki?
#pytanie #rozowepaski
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomekABC123: no normalnie w------l wszystko jak leci, ważne tylko, żeby się dobrze kręciło, a nie na sobie leżało, bo się faktycznie pościera o siebie. Prawidłowy obrót ustawiasz pokrętłem wychylenia - najlepiej na kąt prosty, czyli 90 stopni.
Potem ustawiasz level ciuchów, czy są od jakiejś p---y ze wsi, czy prawdziwego twardziela. Wiadomo, nie ma co się pieprzyć, więc obrażenia dajesz na 1000 obr/min i wtedy pralka już wie, że nie
  • Odpowiedz
@TomekABC123: ja mam taki swój niezawodny trick: do pralki razem z praniem wrzucam cegłę w poszewce. Super ubija ubrania i skraca czas prania o minimum połowę (szybciej się kręci). Podpatrzone w Perfekcyjnej Pani Domu.
  • Odpowiedz
@TomekABC123: Białe osobno, kolorowe osobny
60 stopni, Bawełna
nie pchaj za dużo ani za mało
Najlepsze są takie kosty allinone Ariel ale jak nie masz to nasyp proszku 3/4 szklanki proszku do bębna i cały korek płynu do płukania
  • Odpowiedz
@TomekABC123: kolory, czarne, białe. Osobno pościel/ręczniki w wyższej temperaturze. Masz programy opisane na pralce, do ciuchów zmienianych codziennie i nieufajdanych wystarczy ci program "krótki" i pochodne. Nie popierdziel tylko przegródek w pracle - tam, gdzie z reguły narysowali kwiatek, to miejsce na płyn do płukania, pozostałe dwie na proszek/płyn do prania. Jedna do prania wstępnego, tam sypiesz/lejesz mniej, druga do normalnego.
Więcej zachodu tylko przy jeansach/koszulach, co by się nie
  • Odpowiedz