Aktywne Wpisy

32cm +41
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

marjanoos +328
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

Postanowiłem się nauczyć programować, nie mogę jednak poświęcić więcej niż 30 minut codziennie. Przerabiam sobie teraz 'Python dla Każdego' Michaela Dawsona i mam problem z zadaniem: "Utwórz program, który wypisuje listę słów w przypadkowej kolejności. Program powinien wypisać wszystkie słowa bez żadnych powtórzeń." To jest z rozdziału o sekwencjach. Ogólnie mi te zadania do samodzielnego zrobienia fatalnie idą, z pierwszymi rozdziałami sobie radziłem a teraz lipa. Lepiej przerabiać książkę dalej (rozumiem kod w niej ale nie mogę sam czegoś napisać), czy też siedzieć zacięty nad jednym zadaniem, ale kiedyś je w końcu zrobić (za to nic nowego nie wiedząc przez dłuższy czas)? Wiem, że mogę zrobić shuffle(), ale nie było tego w rozdziale więc można zrobić inaczej.
Komentarz usunięty przez autora
I bardzo szybko to znalazłem. Bardziej pytam o to, czy jeśli czegoś nie potrafię zrobić to lepiej piłować to aż do zrobienia czy pójść dalej z materiałem.
wykaż pewne zacięcie, ale znaj też granicę. Generalnie dużo koduj i bądź dociekliwy. No i 30 minut to trochę za mało. Ściągnij sobie jakąś apkę na telefon do python'a to zawsze może pomóc.
Możesz mi polecić aplikację? Nie znam tematu.
sololern jest spoko
Co do nauki na sololearn to niby fajnie jest to zrobione ale jakoś więcej zostaje w głowie przy nauce z książką niż apką która za dużo podpowiada
# Utwórz program, który wypisuje listę słów w przypadkowej kolejności.
# Program powinien wypisać wszystkie słowa bez żadnych powtórzeń.
import random
import random
lista = ["Firanka","Jajko","Brzoza","Klucz","Firanka","Klucz","Klucze"]
lista2 = []
while lista:
import random
lista = ["Firanka","Jajko","Brzoza","Klucz","Firanka","Klucz","Klucze"]
slowo = random.sample(lista,
Słowa=["oko", "nos", "czoło", "głowa", "usta"]
Użyte=[]
while Słowa: