t.....i
t.....i
Gdy React developer pisze PHP.

#webdev | #programowanie | #humorinformatykow
8
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
t.....i
t.....i
@Defekt:

Przecież JSX wywodzi się z PHPowych potworków tego typu.

Do tego właśnie piję :) Pół żartem pół serio. Ponieważ twórcy Reacta i JSX twierdzą, że mieszanie HTML z JS wcale nie jest złe, ponieważ chodzi nie o oddzielenie od siebie języków ale oddzielenie odpowiedzialności (separation of concerns) i wg ich argumentacji mix JS i HTML wcale nie musi by kodem sphagetti. Tutaj artykuł poruszający tę
4
Defekt
@tylkostrimi: Przecież JSX wywodzi się z PHPowych potworków tego typu.
2
Marmite
Ponieważ twórcy Reacta i JSX twierdzą, że mieszanie HTML z JS wcale nie jest złe,

@tylkostrimi: Bo nie jest. Będę bronić tego aspektu Reacta, bo uważam, że przy małych komponentach takie podejście sprawdza się dużo lepiej niż luźno powiązane ze sobą pliki z kodem kontrolera kontrolera i kodem szablonu, między którymi trzeba się przerzucać i mieć IDE/pluginy, które zgaduje co jest czym (O ile w ogóle to jest możliwe -
2
tmaciej
tmaciej
@tylkostrimi: tyle lat od pojawienia się React a ludzie dalej myślą, że JSX to HTML...
1
Jurigag
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
trustME
1
Jurigag
@tylkostrimi: to samo co php echo ?, przydatne w jakimś templatkach, znaczy i tak korzystam z volta ale dla nowicjuszy może być przydatne imho a nie wszędzie php echo ? klepać jak debil xd
1
Coario
@tylkostrimi oczy bolą xD
0
den4y
den4y
@tylkostrimi to ja mam odwrotnie bo zawsze pisalem w php a od kilku miesiecy w React, ale tez mam problemy z separacja
0
t.....i
t.....i
o = ? nie słyszeli?

@Jurigag: ze wstydem przyznaję, że nie słyszałem.
0
MQs
to ten kod wcale nie jest zły, choć z pozoru wygląda jak sphagetti.

@tylkostrimi: Nie oszukujmy się.
0