Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki spod tagu #play #lte #internet #siecikomorkowe
Przymierzam się do przedłużenia umowy na internet mobilny - interesuje mnie oferta z urządzeniem (najlepiej z odbiorem w salonie) i mam pytanie. Jak wygląda procedura? Idę do salonu, pokazuję dowód i odbieram + podpisuje kwity, czy oni mogą chcieć ten dowód jeszcze ode mnie zeskanować? Czy w przypadku wysyłki kurierem, kurier też będzie chciał zrobić jakieś foty dowodu?
Dlaczego o to pytam? Chodzi mi o to, że niedawno mój dowód został uszkodzony (ukruszył się lekko na rogu) i jeszcze nie podjelam procedury wyrabiania nowego. W przypadku gdy przedłużałam umowę na tel (bez żadnych dodatkow) to wszystko zostało załatwione telefonicznie, no ale tutaj telefonicznie sprzętu nie odbiorę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 5
@MangoZjem: Złóż najpierw wypowiedzenie. Odczekaj z 1-2 tygodnie aż system przetrawi Twój wniosek i konsultantowi - czy to w salonie czy na infolinii - pojawią się ciekawsze opcje.
Zamiast dowodu może być również paszport. Z drugiej strony przez te 2 tygodnie dowód da się wyrobić. Szczególnie przy składania wniosku przez ePUAP.