Wpis z mikrobloga

@Lookazz: @Cesarz_Polski: @Lisaros: @Croudflup: Sam śmiałem się z efektów specjalnych jak ta zamieszczona poniżej (choć w serialu wypadała dużo lepiej, bo nie była tak spowolniona), ale było to zanim sam przysiadłem i obejrzałem od początku do końca, odrzucając uprzedzenia. Macie jakieś konkretne zarzuty poza słabymi efektami specjalnymi (które wynikały z niskiego budżetu)? Bo brak wierności wobec oryginału to nie jest wada w adaptacji, które
Bethesdasucks - @Lookazz: @CesarzPolski: @Lisaros: @Croudflup: Sam śmiałem się z efek...

źródło: comment_z7BRkkxv2CrmMaYowdICSI0wKl4TlB1S.gif

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: serial jest po prostu słaby. Źle się go ogląda, źle przeżywa będąc tym bardziej fanem sagi+gier. Poza wyglądem efektów, które są fatalne, elfki wyglądają jak niemki, charakteryzacje niektórych są godne pożałowania a to, że serial możesz odebrać jako dobry to nie zasługa serialu tylko tego co napisał Sapek i zostało do niego wtłoczone. Sam w sobie to po prostu gówniane widowisko. I to bez oglądania GoT, bo po obejrzeniu
  • Odpowiedz
Źle się go ogląda, źle przeżywa będąc tym bardziej fanem sagi+gier.

@Croudflup: Źle się ogląda gdy jest się fanem gier, GoT i filmowego "Władcy Pierścieni". Polska produkcja ma już swoje lata. Dawno temu oglądałem i było całkiem zacnie.
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Nudny i ciągnący się jak flaki z olejem przez 3/4 odcinka. TRAGICZNE efekty. Sztywni aktorzy, jak to Polacy. Polska reżyseria z kamerą a'la Tajemnica Sagali lata 90'.

Jedyne plusy to muzyka i Żebrowski.

Można zamknąć temat. Koniec tego trollingu.
  • Odpowiedz
Jeszcze to:

Źle się go ogląda, źle przeżywa będąc tym bardziej fanem sagi+gier.

serial możesz odebrać jako dobry to nie zasługa serialu tylko tego co napisał Sapek i zostało do niego wtłoczone

@Croudflup:
To samo można napisać o grach, gdyby nie Sapkowski wyszłoby kolejne generic fantasy, żaden argument. Zresztą wiedźmino-podobne dzieła były wcześniej i później (patrz Elric of Melniboné i Claymore, ale to Wiedźmin jest z tej trójki najlepszy.
  • Odpowiedz
Nudny i ciągnący się jak flaki z olejem przez 3/4 odcinka.

Sztywni aktorzy, jak to Polacy.

Polska reżyseria z kamerą a'la Tajemnica Sagali lata 90'.

@Hatespinner: Nie, nie i nie. Wskaż mi tę sztywność, ja tam widziałem niemal wyłącznie świetną grę aktorską (również ze strony dzieci, które w większości polskich filmów i seriali kompletnie nie potrafią grać):
Bethesda_sucks - > Nudny i ciągnący się jak flaki z olejem przez 3/4 odcinka.

Szt...
  • Odpowiedz
To samo można napisać o grach, gdyby nie Sapkowski wyszłoby kolejne generic fantasy, żaden argument

@Bethesda_sucks: Tyle, że gry zrobiły to dobrze a trójka jest właściwie samodzielnym produktem z własnymi gagami, sytuacjami, bohaterami etc. Wskaż mi coś takiego w tym serialu.
  • Odpowiedz