Wpis z mikrobloga

przecież stworzyłem wyżej w eclipse tak samo jak ty w intellij - używając archetypów, i nie działało poprawnie xD Też nie zrobiło folderu, a nowe package wrypało do resources.

@GotoFinal: Pomyślał bym, że może to ze mną coś jest źle, ale to co poniżej wyklikałem w 5-10 sekund.

walcz o przyszłość, tym więcej eclipsowców umrze dzisiaj, tym mniejsza szansa że ty lub twoje dzieci kiedyś będą musiały go używać.

@
Hatespinner - > przecież stworzyłem wyżej w eclipse tak samo jak ty w intellij - używ...

źródło: comment_EcIyPnvta53tO9nncPmiYd0eP3MjTuPd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no to nie tworzyłeś tego archetypem tak jak w intellij, bo wtedy nie tworzy tego folderu java.
A w intellij też można łatwo wyklikać z spring init.

No i... podpowiedzi usprawniają pracę, dobre podpowiedzi oszczędzają czas, live templates też, nie pamietam kiedy ostatni raz ręcznie pętle tworzyłem, czy nawet zmenną, no i nie musze wciskać kropki by ładowało podpowiedzi, tylko zawsze i wszedzie działa ;/
No ale męcz się
  • Odpowiedz
no to nie tworzyłeś tego archetypem tak jak w intellij, bo wtedy nie tworzy tego folderu java.

A w intellij też można łatwo wyklikać z spring init.

@GotoFinal: Tworzyłem archetypem. File > New project > etc. Pozdrawiam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I sorki memorki, ale nie jestem już na poziomie myszotłuka po tych 6 latach i nie klepię dziennie 100 pętli, żeby przyspieszenie pracy o 2
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no jest się czym chwalić ze się nie zna mavena, a wyżej masz screena efektu wybrania tego archetypu pod eclipse.
No nic... szkoda czasu... 6 lat komercyjnie to już nic nowego nauczyć się nie potrafi, a podstaw nie zna, ech... aż kusi by się spytać ile płacą /h za takie umiejętności, ale dobra...
  • Odpowiedz
@GotoFinal: Wybacz, że nie wiedziałem że IntelliJ nie tworzy defaultowych folderów do klas Javy, kiedy wybierasz w projekcie Mavena. xD
Ale sam nie umiesz wyklikać prostego projektu w Eclipsie żeby działał, co sam potwierdzasz, więc chyba jesteś na gorszej pozycji, co?

ech... aż kusi by się spytać ile płacą za takie umiejętności, ale dobra...

@GotoFinal: Chciało by się wiedzieć, co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no przecież w eclipse też nie tworzy xD i potrafię wyklikać, ale też muszę to robić ręcznie, identycznie jak w intellij:
http://imgur.com/a/p8VcB
Tak samo jak w intellij... nie ma java, muszę sobie stworzyć sam.

Chciało by się wiedzieć, co?

no chciałoby się, ale w polsce jest jakieś chore tabu, no i nie tylko w polsce. A jestem ciekaw czy moje oferty są odpowiednie, może jak się oduczę mavena
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no to powiedz mi co źle wyklinałem skoro tak znasz eclipse, źle klikam "ok"? Pixel w prawo?

Nie dostaniesz więcej

A skąd wiesz ile mam? i skąd wiesz czy to już nie jest więcej, skoro nie chcesz się podzielić własną?
  • Odpowiedz
no to powiedz mi co źle wyklinałem skoro tak znasz eclipse, źle klikam "ok"? Pixel w prawo?

@GotoFinal: Wybierasz generator, który nie tworzy sourcowych folderów, lawl. No chyba jasne że coś klikasz źle, skoro ja potrafię to zrobić a ty nie? File > New > Spring > Spring Getting Started Content i masz wszystkie archetypy jakie trzeba. Wybierasz Maven, działa. Proste.

A skąd wiesz ile mam? i skąd wiesz czy
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no czyli nie tworzysz przez ten sam archetyp jak w intellij, i dziwnie ze dziala inaczej, aha... To jak stworzysz odpowiednim archetypem w intellij to też zadziała, no ale podstawy mavena kuleją.

A czy muszę wiedzieć ile masz, żeby powiedzieć, że nie dostaniesz więcej?

no ogólnie to nie masz żadnych danych by powiedzieć czy dostanę więcej czy nie... No a początkowo zrozumiałem że chodziło ci o więcej niż masz
  • Odpowiedz
no czyli nie tworzysz przez ten sam archetyp jak w intellij, i dziwnie ze dziala inaczej, aha... To jak stworzysz odpowiednim archetypem w intellij to też zadziała, no ale podstawy mavena kuleją.

@GotoFinal: Ty nawet nie umiesz dobrze przeczytać jednej wypowiedzi i chcesz dostawać więcej pieniędzy? Nie ma szans. Nie dostaniesz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no ty nie znasz podstaw mavena i nie odróżnia mavena od IDE i masz pracę od 6 lat, więc myślę że mam szanse. No nic, to mam tylko nadzieję że masz mniej niż ~20$/h brutto.... Bo widzę że nie poznam kwoty :<
No ale powodzenia...
  • Odpowiedz
@Hatespinner: no aktualnie żyjąc w polsce mam te 20$/h na b2b, tyle dali na początek, w tym samym miejscu pracują osoby z 25 i 30, ja dopiero zaczynam, więc potem bez problemu mogę iść po więcej, i to już wiem ze problemu nie będzie jak nic nie popsuje, zapowiada się dobrze.
Więc idz z tymi swoimi gwarancjami i dziwnym polskim tabu...
  • Odpowiedz