Wpis z mikrobloga

racja, a webapp chyba nie powinien byc w src :P

@Godziu73:

Jednak ciekawi mnie dlaczego nie ma tam typowego dla projektu maven folderu java? To jakoś sample projekt z neta? czy skąd?

Tak czy siak ustaw to w mavenie, a w intellij można
  • Odpowiedz
@Hatespinner: huh, nie mam tego u siebie w new project w intellijce :D ale możliwe że kiedyś wyłączyłem, bo tak to jeśli po stworzeniu serio powstaje takie coś, to można by jako buga zgłosić. (chyba że to ty dodawałeś tutaj mavena?)
  • Odpowiedz
@Hatespinner: intellij odczytuje konfgiuracje z mavena, i tak konfiguruje projekt, więc jak ten archetyp ma błąd, to intellij też nie wie jak to podłączyć, bo leci tak jak jest w konfiguracji, a że tam jest źle...
  • Odpowiedz
@Hatespinner: tak to w pełnej wersji masz gotowe opcje od tworzenia projektów z spring itd, można nawet stworzyć po prostu czysty mavenowy i dodac libki, ale z spring boot chyba i tak tworzy teraz grzecznie pom.xml
  • Odpowiedz
intellij odczytuje konfgiuracje z mavena, i tak konfiguruje projekt, więc jak ten archetyp ma błąd, to intellij też nie wie jak to podłączyć, bo leci tak jak jest w konfiguracji, a że tam jest źle...

@GotoFinal: No to jak można mieć w profesjonalnym sofcie zbugowany archetyp, zwłaszcza jeżeli jest podstawowy?
  • Odpowiedz
@GotoFinal: Idziesz do sklepu, kupujesz jabłka ale okazuje się, że są w środku robaczywe. Wracasz do sklepu i mówisz 'WTF!?', a sprzedawca na to 'Proszę pana, pretensje do naszego dostawcy jabłek'.

W teorii może by miało to sens, ale w praktyce lol.
  • Odpowiedz