Wpis z mikrobloga

@noisy: tak skojarzyło mi się, że kiedyś jakiś poseł chciał udowodnić, że przeżyje miesiąc w Warszawie za najniższą krajową pensję, wtedy 500 złotych. Zgadnij czy mu udało się?
  • Odpowiedz
@noisy: o @kingscrown, koleś który założył stronę Bitcoin Classic, który miał przejąć sieć Bitcoin?
Koleś, który wykręcił wała jakieś babce na grubszą kasę, na dom? Taki polski Garza w krypto? Tutaj nie dał rady dłużej naciągać mirków na kryptoscamy znalazł azyl na steemit i dalej robi swoje. Brawo!
  • Odpowiedz
@pawlo74: być może to i ten sam koleś. Ja go poznałem dopiero tam i czego jak czego, ale nie mogę mu odmówić tam skuteczności. Cokolwiek natomiast robi, fajnie że wszystko co napisze tam, będzie zapisane na zawsze w blockchainie. Więc jeżeli on lub ktokolwiek będzie tam robił jakieś wałki, to dowody są zabezpieczone ;)
  • Odpowiedz
@pawlo74: na wykopie osób aktywnych na tagu kryptowaluty jest co najwyzej kilkaset. Nikt inny się tym nie interesuje (wyjątkiem są sytuacje, gdy media zaczynają trąbić, że cena btc idzie do góry).

na steemit większość użytkowników nigdy wcześniej nie miało styczności z krypto. Po prostu piszą, komentują, blogują.... i potem się zastanawiają, jak te kryptowaluty właściwie działają.

Nie ma wdzięczniejszej publiczności do pisania o krypto niż właśnie tam. Tam tludzie już
  • Odpowiedz
@YippieKiYay: wiem o czym mówisz, więc to jest tak:

od zawsze 50% kwoty jaką otrzymywał autor mógł wypłacić zaraz po zakończeniu okresu głosowania.

Kiedyś były 2 okresy głosowania 1-dniowy i 30-dniowy. W hardforku 16 zunifikowano to i teraz jest tylko jeden,
  • Odpowiedz