Wpis z mikrobloga

Łoo, od ostatniego razu, gdy się promowałem na Wykopie minęło trochę czasu. A obiecałem sobie, że będę wrzucał regularnie posty :)

No nic, trochę tego napisałem w ramach udziału w konkursie "Daj Się Poznać 2017". Poniżej lista postów napisanych od ostatniego razu, gdy pisałem na Wykopie (w kolejności od najnowszych do najstarszych):

TorchCraft - podstawy Lua
Multi-armed bandit - prosta optymalizacja
Instalacja TorchCrafta
Atak wielorękich bandytów
Uczestnictwo w SSCAIT
Reinforcement learning - co to jest?
Poznawanie BWAPI

Trochę się zmieniło, lekko poprawiłem bota, wziąłem udział w SSCAIT, a potem postanowiłem się przerzucić na TorchCrafta, który ułatwi napisanie czegoś w duchu reinforcement learningu. Chyba, konfiguracja tego była upierdliwa niesamowicie :)

#dajsiepoznac #dsp2017 #programowanie #python #starcraftai #machinelearning #java #bwapi
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AwizisieAkat: w SSCAIT cały czas można. Znaczy, jak pierwszy raz próbowałem wrzucić, to wyskoczyło jakieś info, że nie mogę wrzucić, bo oni tam jakiś specjalny cotygodniowy (chyba) stream z komentarzem robią. Jakby mini turniej czy coś takiego co niedzielę. I musiałem odczekać dzień, by wrzucić bota. A tak to cały czas leci stream i ladder.

Ladder jest tutaj, jestem gdzieś w połowie: http://sscaitournament.com/index.php?action=scores
  • Odpowiedz