Wpis z mikrobloga

Co się o----------o... Byłem właśnie w lidlu na zakupach - głównie warzywa i owoce kupiłem. Ale niestety nie było cytryn. Tak się składa, że 20 metrów od lidla jest "warzywniak" W chodzę więc tam kładę moje zakupy na ladzie i mówię - poproszę dwie cytryny. A Pani Grażynka - a co w lidlu nie mieli cytryn??? No to mówię , że nie mieli. A ta do mnie - to u mnie też niema! Przychodzicie tylko kiedy tam czegoś niema xD I czaicie nie sprzedała mi cytryn xD Obraziła się, że ludzie robią zakupy w lidlu. Ja p------ę gdzie ja żyje. #januszebiznesu #truestory
Ostrymirek - Co się o----------o... Byłem właśnie w lidlu na zakupach - głównie warzy...

źródło: comment_2uaSLE5QoIG4L8q19ccbRrGo0EvpKBEL.jpg

Pobierz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ostrymirek: mój znajomy prowadzi drogerie, widzę jak się kręci krajowy biznes gdy masz do okoła pełno dyskontów. Do drogerii przychodzą klienci i potrafią na wejściu sypnąć tekstem "ja i tak nic nie kupuje bo kupie taniej w rossmanie" wypsika się testerami poogląda wyjdzie i jedzie kupić w rossmanie. Przypomne tylko jak wygląda konkurencja polski przedsiębiorca vs niemieckie korpo i jak wyglądają stawki podatkowe. No i http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Wlasciciele-Lidla-i-Kauflandu-dostali-prawie-miliard-na-rozwoj-w-Europie-Srodkowej,wid,17683215,wiadomosc.html

Może z punktu konsumenta
  • Odpowiedz
@zwk-: c---a tam, nie miała obowiązku sprzedawać, sprzedawca może odmówić sprzedaży jeśli to uargumentuje. Podała powód, być może dla niej ważny, prawo odmówić miała.
  • Odpowiedz
@Oskarbb @mirek-kania @JestemTylkoNaChwile @Fapnucy @betonowecukierki
Był TEN przepis podawany już kilka razy w komentarzach.

Nie ja go wymyśliłem, po prostu sobie o nim przypomniałem jak przeczytałem historię OPa.

Nie miała uzasadnionego powodu odmowy sprzedaży tych cytryn. Uzasadnionym powodem jest odmowa sprzedaży pijanemu, agresywnemu klientowi noża, gdyż może potem stworzyć zagrożenie dla personelu, innych klientów, wyposażeniu sklepu, ale foch nie jest uzasadnionym powodem. (przykład zaczerpnięty STĄD)
  • Odpowiedz