Wpis z mikrobloga

Mam nadzieje, ze dzieki Ukraincom spadna ceny w wykonczeniowce w Polsce!

To jest po prostu chore, jak sie przez ostatnie lata wycwanili polscy robotnicy budowlani!
Chyba pozazdroscili swoim WYKSZTALCONYM kolegom z IT czy lekarzom, rzucajac absurdalne kwoty
doslownie za wszystko!

Chcesz wyremontowc mieszkanie 45m2 we Wroclawiu:
- 100zl za dojazd i "konsultacje"
- przez telefon obrazony pan juz wylewa swoje zale, ze ty nic nie wiesz, ze wogole szkoda z toba gadac, ze on i tak zrobi po swojemu
- na miejsce janusz przyjezdza 30 letnim transitem z mapami rdzy, wyciaga swoje stare graty, niedomyty w starych lachach zaczyna obchod mieszkania
- co pan chce tu zrobic? odswiezyc. czyli gladzie, malowanie, zrywanie tapet, panele, moze lazienke tez odswiezyc jak zostanie troche kasy. A ile pan ma na to? 30tys odpowiadam. O panie! za 30 tysiecy to ja za sama robicizne wezme, a gdzie matrerialy, panie, ja za darmo nie bede robil, panie... Lazienka? Sama lazienka to 30 tysiecy. Ale prosze pana, ta lazienka ma 4 m2... No i co, ze ma 4m2, mysli pan, ze ile kladzienie kafli kosztuje...

K---a nastaly czasy, ze oprocz mega hajsu, musisz byc jeszcze elastyczny! Bo robotnik bedzie mial oczywiscie inne fuszki na boku i jak wylapie zlecenie za 70tys to twoja robota stanie w polowie, albo wogole z niej zrezygnuje...

Po pracy nasyfi, k---y leca dookola, wiec lepiej, zeby dzieci w domu nie przebywaly.

I co najwazniejsze - nastawienie pana i wladcy z ciaglym lachem i roszczeniowoscia...

Mam nadzieje, ze Ukraincy pozamiataja i bedziecie karnie jak w wojsku brac robote w normalnych ludzkich cenach!

Bo jak widze dziada co zarabia 6-8 tys i chodzi w starych lachach, to mnie szlag trafia!

#pracbaza #emigracja #ukraina #takaprawda #wroclaw
Zyd_Suss - Mam nadzieje, ze dzieki Ukraincom spadna ceny w wykonczeniowce w Polsce!
...

źródło: comment_Er2d5i3aQObzAvrDT2S3fyA7JxnKH6Ib.jpg

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiCybernetyk: Pewnie, ze zadaja za duzo! O tym wlasnie mowie! Bo jak za byle pierdniecie jest 100zl to jest to troche nie fair dla ludzi z pensja 2500zl netto... Zobacz ile musze skladac, zeby zrobic podstawowy remoncik mieszkanka w bloku! To nie 120m mieszkanie w kamienicy z odtworzeniem stiukow, remontem 100 letniej podlogi...
Mnie nie stac, zeby placic po 6000zl na miesiac za malowanie scian...
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: Mi się wydaje że jednak zarabiasz za mało. Jakbyś szukał lepiej płatnej pracy to ostatnio słyszałem, że w wykończeniówce się nieźle zarabia. Jeden typ mówił ze 6000/mc za malowanie ścian.
  • Odpowiedz
- na miejsce janusz przyjezdza 30 letnim transitem z mapami rdzy, wyciaga swoje stare graty, niedomyty w starych lachach zaczyna obchod mieszkania

@Zyd_Suss: Przypomniałeś mi o kolesiu, którzy mi kable internetowe przeciągał ze skrzynki do mieszkania. Przyszedł w obsranych gaciach, śmierdział gównem, chyba kleksa na cottonwordzie zostawił. Musiałem krzesło komputerowe wymienić, bo nawet szkoda było to prać potem, nie usiadłbym na tym. Generalnie szpec/monter i informatyk, bo nalegał, żeby sprawdzić
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: Mi się wydaje że jednak zarabiasz za mało. Jakbyś szukał lepiej płatnej pracy to ostatnio słyszałem, że w wykończeniówce się nieźle zarabia. Jeden typ mówił ze 6000/mc za malowanie ścian.

@WielkiCybernetyk: heheehehhe :)))))
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: K---a kisnę z tych wszystkich kapitalistów ludzi sukcesu, którzy się oburzają, że w ogóle śmiesz narzekać na janusza który za samą robociznę za mniej niż miesiąc (najprawdopodobniej) roboty chce 30k XD Już widzę jakby te osobniki z dziką radością wyciągały 30k z kieszeni żeby januszowi płacić i to żeby im jeszcze s--------ł zapewne, bo mało kto robi dobrze - czy tani czy drogi.

Sami by k---a na zawał zeszli,
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: mam to już za sobą, wysłałem 10 maili do firm z google we Wrocku z opisem mieszkania to odpowiedziały mi trzy, z czego dwie odmówiły. Normalnie chciałem dać im hajs a oni mówią "nie, dzieki", wyobrażasz sobie taką sytuację? Jeden typ odpisal mi po prostu "Wykluczone". Nawet się nie podpisał, po prostu jedno słowo. No k---a mać. Ta jedna firma co odpisała zaśpiewała sobie 34k za robocizne. :)

Ostatecznie
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: wyremontowałem całe mieszkanie od zera w pół roku - gładzie, przenoszenie przewodów, ścianki działowe, malowanie, flizy, hydraulika, elektryka, no k*rwa wszystko. Trwało to trochę, codziennie po robocie do wieczora robiłem ale mam zrobione jak chce, mam zrobione porządnie a nie na o-------l i oszczędziłem pieniądz.
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: Ukraińcy tak samo p------ą jak nasi, ale nasi robią to w ciągu 8h i jeszcze się o---------ą w międzyczasie, a Ukraińcy z----------ą od świtu do zmierzchu, a potem i tak trzeba poprawiać.
  • Odpowiedz
  • 9
@Zyd_Suss wyrównać ściany to twoim zdaniem łatwa praca xd? Spróbuj sam powodzenia. Tylko mówię o wyrownywaniu pod halogen gdzie wszystko jest idealnie. Są ekipy i ekipy. Jedni robią c-----o, a drudzy idealnie, przy czym wszyscy biorą takie same pieniądze, ale praca tych drugich jest tego warta. Mój brat ma firmę, zatrudnia 2 ludzi. Jak mu na czysto nie wychodzi 6-8k miesięcznie to nie bierze roboty, a to i tak imo tanio.
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: tyle to kosztuje, bo jest duża konkurencja, dużo nowych mieszkań i jak chcesz kogoś kto dobrze to robię to trzeba zapłacić. Po pierwsze ktoś kto dobrze robi musi dużo kosztować, bo po co ma u Ciebie robić za mała kase, jak może pojechać paręset kilometrów dalej i dostanie 3-4 razy tyle.
Ukraińcy już robią i dalej ceny są wysokie. Szefu przyjeżdża i wycenia, on robi te trudniejsze rzeczy jak
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: To coś dziwnego macie tam we Wrocławiu. Ostatnio robiłem swoje mieszkanie, goście za zrobienie całej łazienki + podłogi w całym mieszkaniu (panele i gresy) wzięli ode mnie ~6k. Nawet po materiał sami jeździli jak coś się skończyło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz