Aktywne Wpisy

mariusz95gd +201
Stało się mireczki, miarka się przebrała i zgłosiłem się sam na leczenie uzależnień. Rodzina ma mnie gdzieś, ale jakoś dam radę. Nie chcę już nikogo ranić swoim pijaństwem, może będzie lepiej jak zobaczą, że chcę wygrać z nałogiem. Pozdrawiam wszystkich ze słynnego Srebrzyska. Mogę zdawać relacje, jeśli ktoś będzie chciał to czytać. Nie jest lekko.
#alkoholizm #gdansk #szpitalpsychiatryczny #szpital #f1
#alkoholizm #gdansk #szpitalpsychiatryczny #szpital #f1
źródło: temp_file2908420173581766068
Pobierz
Auto sprawne mechaniczne ale nie odpala. Bezawaryjne XDDD #motoryzacja
źródło: IMG_9401
Pobierz

Mircy, mam taki dylemat. Czeka mnie trochę czasu wolnego i chcę sobię kupić jakieś kursy na udemy. Problem w tym, że niespecjalnie wiem, co chcę robić, więc pomyślałem że może pouczę się rzeczy które są powiązane z tym co robię aktualnie. Na codzień zajmuję się web devem w Symfony 3 i szukam czegoś co jest związane z web devem ale od innej strony (inny język niż PHP, albo w ogóle inne technologie). Myślałem też żeby zacząć się uczyć czegoś zupełnie innego, i zastanawiałem się nad Javą, tworzeniem gier w Unity(to bestseller, aczkolwiek wszyscy wiemy że ludzie zawsze będą lecieć na game dev bo fajnie brzmi) albo Pythonem. Mój cel - znaleźć coś na czym będzie się dobrze zarabiać. Jak mówię, teraz robię jako backend dev, ale nie miałbym raczej problemu z przebranżowieniem się. Jakie kursy więc są według Was najlepiej opłacałne w sensie użyteczności i późniejszego wykorzystywania zdobytej wiedzy do pracy? Trzeba tu wziąć poprawkę na to, że ja programowanie znam, więc takie kursy 'for beginners' raczej nie są dla mnie.