Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 203
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waltz: a potem masz siły żeby przyjmować uśmiechnęty u 2-5 prywaciarzy? i na koniec miesiąca wychodzi 12 tysięcty netto. Zawsze narzekacie, zawsze mało.
  • Odpowiedz
@Waltz: hm.. a nie dało by rady napisać (mogę Ci nawet napisać ;) za free), programiku, który, każdy jak czeka wypełnia ankietę, ale nie zwykłą ankietę tylko, w zależności od tego co wybierze wcześniej tak kolejne pytania się ułożą(to Ty układasz), a na koniec, jak już do Ciebie wchodzi, to masz "podstawowy profil" i wypytujesz (Czy jak to tam się odbywa), o konkrety, zaoszczędzone 10-15 minut :D
  • Odpowiedz
@Arientar: Wielu z samobójców, a także seryjnych zabójców, zamachowców, sprawców masakr było leczonych psychiatrycznie. To pokazuje, że psychiatria nie tylko nikomu nie pomaga i niszczy życia pojedynczym ludziom, ale też jest szkodliwa społecznie na większą skalę

@bolo1: prawie się złapałem, niezły troll, gościu.
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: Ty naprawdę nie widzisz problemu w tym, że potrzebuję pomocy medycznej, a jestem zdany wyłącznie na siebie i w tym momencie atakujesz mnie za to, że pomimo twierdzenia iż niby psychiatra jest tak cudowna to nie możesz mi pomóc, bo nie przewidziano mnie w tej pseudonauce?
  • Odpowiedz
@vanaimago: nie idź w psychiatrię bo bardziej pesymistyczna jest tylko onkologia dziecięca. Pomożesz tylko ludziom z depresją czy dwubiegunówką albo nerwicami, ale pewnie poznasz wielu wspaniałych ludzi, którym nijak nie pomożesz . Marzy Ci się leczenie schizofreników? Poznasz co to schizofrenia rezydualna czy depresja poschizofreniczna. Ludzie pozbawieni życia łapiący Cię za łydki i błagający o pomoc. Chyba tak to wygląda. Wiesz czemu najbardziej znienawidzonymi pacjenti są ci z borderline? Bo
  • Odpowiedz
@Waltz: Kuźwa, ja wczoraj po kilku tygodniach w końcu dostałem się na wizytę u psychologa. Od kilku lat deprecha. Na terapię będę czekał miesiącami albo i latami. Do psychiatry chodzę "prywatnie". Dramat. Teraz będę jeździł po całym mieście i szukał gdzie by mnie ewentualnie wcześniej przyjęli. Ja się nie poddaję, ale co mają powiedzieć ci, co są w gorszym stanie ode mnie? Nie dziwi mnie to, że jest coraz więcej
  • Odpowiedz
@schizotypowycynik widzę problem przede wszystkim taki, że nie chcesz się leczyć. Rezygnacja z wszelkich używek to elementarna podstawa terapii. Jak ci nie odpowiada lekarz, to idź do innego.

Ale oczywiście lepiej jest pisać smuty na mirko i p-------ć od rzeczy. Nic nie mówiłem o cudowności psychiatrii. Jakbyś miał raka i lekarz nie mógłby Ci pomóc to też byś mówił że onkologia jest pseudonauką?
  • Odpowiedz
@Waltz: Był,
Jest i będzie taki syf,bo tylko wszyscy narzekają, a nic nie robią.
Kilka rzeczy które możesz zrobić sam:
1. Pamiętam jak wróciłem z emigracji do Polski. Idę sobie do lekarza a tam 20 osób!!! Zasugerowałem w recepcji, czy nie lepiej przyjmować na godziny? ( w UK to było normą) W recepcji odpowiedź: to od lekarza zależy jak przyjmuje. Po latach jak idę do lekarza maksymalnie 2 osoby w kolejce.
  • Odpowiedz
2 300 na rękę to u nasz ma lekarz za 24 godzinny dyżur na pogotowiu .. a szpital miliony długu.
Nie wiem czy to ma jakieś medyczne uzasadnienie ale mnie psychicznie stawia na nogi witamina D. Oczywiście nie z choroby ale z przygnębienia.
  • Odpowiedz