Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 203
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arientar: Wielu z samobójców, a także seryjnych zabójców, zamachowców, sprawców masakr było leczonych psychiatrycznie. To pokazuje, że psychiatria nie tylko nikomu nie pomaga i niszczy życia pojedynczym ludziom, ale też jest szkodliwa społecznie na większą skalę.
  • Odpowiedz
@prewenaza: Gdyby psychiatria była szerzej dostępna na NFZ, dalej siedziałbyś na pigułach lub już zdążyłbyś walnąć sobie w łeb. A tak, to musiałeś na psychiatrię zarobić (tak to sobie tłumaczyłeś), wziąłeś więc się za robotę i ci głupawka przeszła.
  • Odpowiedz
@Waltz: Jeśli to coś dla Ciebie znaczy, to nawet taka pomoc jest lepsza niż żadna. Wiem, jest Ci ciężko, ale też ratujesz ludzkie życie. Dzięki ludziom takim jak Ty, moi najbliżsi mają na kogo marudzić.

Wiem, byłam.

:*
  • Odpowiedz
@Waltz: Wydaje mi się, że zawsze można spróbować zwrócić uwagę na ten problem jak wspomniałeś w jednym z postów np. Owsiaka. On ma zaplecze marketingowe, żeby przebić się z problemem do świadomości ogółu, nie wspominając o możliwościach finansowych ze zbiórki WOŚP.
  • Odpowiedz
@bolo1: powiedz, że trollujesz, aż takim debilem być niemożna.

@garar: pisać można, tylko bez większego hajsu nic się nie zmieni bo z pustego to i Salomon nie naleje. Korzystasz prywatnie? A z czego prywatnie korzystasz? Bo pewno z wizyt u lekarzy specjalistów, tylko, że to żaden wyznacznik, bo to są dość tanie wizyty w porównaniu do leczenia szpitalnego, refundacji leków itd. terapia przy walce z rakiem czy innych
  • Odpowiedz
@bolo1: nie dzięki, mam lepszą pracę, jestem w tym magicznym 1%.
i masz rację, co za ciota ze mnie, że nawet nie dałsm rady dokończyć samobója. co ja zrobię, chyba się zabiję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Waltz: zacząłem właśnie kliniki z psychiatrii (student medycyny here) i żeby tam zebrać dobry wywiad to serio trzeba się nagimnastykowac. Czasem to i 45 minut nam schodzi. K---a, 10 minut na wywiad z kimś, kto nie ogarnia co się wokół niego dzieje albo odpowiada na zupełnie inne pytania niż zadane. To jakiś niesmieszny żart. Psychiatria wydaje mi się bardzo ciekawą specką, ale w Polsce nie do przeżycia.
  • Odpowiedz