Wpis z mikrobloga

Ta winora na XT myślę, ze idzie jak przecinak po mieście, całkiem całkiem. Wg. mnie na wzrost od 180cm+. odstraszają mnie jedynie te manetki do zmiany przełożeń.
Z drugiej ten BTWIN widać, ze o 10lat nowsza konstrukcja ale ma tylko 3 biegi w piaście, wazy 13kg wiec do "Super lekkich" tez nie można zaliczyć no i trzeba się dowiedzieć o wielkość roweru bo autor się nie popisał :D. Podane kwoty na moje
  • Odpowiedz
@wrb_16: dzieki za podpowiedz:)
Jutro podjadę sprawdzić Winore czy nie jest dla mnie za duża (181 cm), mi te manetki też się nie podobają i chętnie bym je zmienił + chcialbym kierownice z rogami. Orientujesz się jaki to może być koszt +/- takiej modyfikacji?
  • Odpowiedz
@misza_zg celowałbym w klamkomanetki 3x8, w trekkingach częściej spotykane, wiec istnieje duża szansa ze wyhaczysz jakieś fajne alivio nawet coś wyżej, co do kierownicy to już wedle upodobań, jest tego pełno w rożnych cenach . Jednak przy tej cenie roweru to już patrzyłbym tylko na części z drugiej reki, idzie wiosna, ludzie ulepszają swoje rowery także spokojnie coś będzie :D spoko, ze masz okazje się przejechać, może podejdzie Ci kierownica, a
  • Odpowiedz
  • 0
@misza_zg manetki to tak 100-150zł nowe. Zależy jakiej klasy, może być drożej jeżeli chcesz jakieś wypasione. Biegi w piaście to też spoko opcja, ale na jakieś dłuższe wycieczki może ci brakować przełożeń. Za to w mieście moim zdaniem wygrywają z klasycznymi przerzutkami. Kierownica to zależy czy same rogi czy rura z rogami, ale to nieduży koszt raczej.
  • Odpowiedz
Jednak przy tej cenie roweru to już patrzyłbym tylko na części z drugiej reki, idzie wiosna, ludzie ulepszają swoje rowery także spokojnie coś będzie :D

@wrb_16: z takiego założenia też wyszedłem szukając teraz roweru;) Poszukam może znajdę u----i alivio w dobrej cenie.

@wrb_16: @geuze: dzięki za odpowiedzi, pzdr!
  • Odpowiedz