Wpis z mikrobloga

@BlTBAY: To nie chodzi o to co ja mam z tego pisania. Chodzi o to że wiem czym to pachnie. Chcę ostrzec tych co teraz wchodzą i pytają jak kupić Bitcoin. Oni są nie świadomi tego że już nie długo będą mogli kupić dużo taniej. Obecna cena jest moim zdaniem z dupy wzięta. 11 marca nie będzie zgody na ETF i już spekuła zrzuci cenę do 800 USD. To moim zdaniem
@BlTBAY: ja nie korzystam z dźwigni. Nie stawiam żadnych shortów czy też longów. Ustawiłem się na kupno w okolicy 500 - 850 USD w transzach. Nie korzystam z czegoś takiego jak shorty bo to oznacza użycie dźwigni. A dźwigni używają desperacji i Ci co chcą stracić wszystko. Dźwignię używam bardzo żadko i na pewno nie przy takich mega dużych ruchach i w obliczu infa 11 marca. Nigdy nie korzystam z dźwigni
@BlTBAY: Nie rozumiesz dźwigni nie będę używał bo wystarczy kurs szarpnie np w ciągu 5 minut do 1500 USD i w 6 minucie dopiero wtedy spadnie do 800 USD i leżę bo stracę wszystkie swoje BTC przez to szarpnięcie które zamknie mi pozycje które stanowią dźwignię. Dlatego nie korzystam z dźwigni i odradzam dźwignię zwłaszcza w napiętych sytuacjach gdzie są tak ogromne świece.
Jestem przekonany że kurs zachaczy o te 800
@BlTBAY: nie rozumiesz. To tak nie działa. Przy bardzo dużych wachaniach jest zbyt ryzyko straty. Obojętnie czy postawisz na longa czy shorta. Wachnięcie nawet chwilowe nie w tą stronę zamknie Ci pozycje i stracisz wszystko cały kapitał. Ustawię longa i najpierw będzie wachnięcie nisko pozamyka mi pozycje i dopiero poleci na 1500 i od razu zleci. I to jest lotto. Tego nie przewidzisz. Dlatego właśnie na dźwigniach ludzie na forex tracą