Aktywne Wpisy

ciemny_kolor +27
Nigdy nie jadłem w KFC, dla mnie od zawsze numerem 1 był McDonald jeśli chodzi o fastfood ale ostatnio mnie tak zawodzili że się skusiłem na siwego brodacza i już chyba nigdy nie wejdę do tych klaunów z maka. Zwykły zinger 100x lepszy od drwala (czy w ogóle wszystkich kanapek z maka). Kurczak faktycznie jest kurczakiem, a nie jakąś papką, minusem tylko to że skrzydełka małe. No ale podwójny zinger, skrzydełka i
źródło: temp_file207856801175134109
Pobierz
stuparevic +547
Jeżeli polajkujesz zdjęcie tego kebaba to kochasz Jezusa i święta a jeżeli pominiesz to zesrasz sie w gacie #takaprawda
źródło: temp_file4683883840813852535
Pobierz

Hej Mirki,
Przychodzę do Was z pomocą, bo tak naprawdę nie mam nikogo innego o to poprosić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym przygotować zestawienie w Excelu które mogłoby pokazywać mi wszystkie zmiany w obrębie prowadzonych przeze mnie danych.
W załączeniu zrzut na którym mniej więcej chciałbym pracować - i w taki tez sposób porządkować sobie dane.
Jeżeli zmieniaøby się data w piątkowym pliku względem poniedziałku chciałbym otrzymywać komunikat o tym
jeżeli zmieni się ilość chciałbym wiedzieć czy jest zwiększona czy zmniejszona
Na razie zrobilem to w formie tabel przestawnych, ale w momencie większej liczby danych sie w tym zgubie
Myślałem nad Accessem, ale już sam nie wiem
Jest ktoś kto byłby mnie w stanie choc trochę nakierować ?
Dziekuje
źródło: comment_rcmmSDGedFTPI3SBGxILQADycFSjzu03.jpg
PobierzIle tych danych jest, ma być?
W jaki sposób powstają te pliki, czemu są osobne pliki dla każdego dnia?
źródło: comment_dNTCnKkpxtBE6HpgWyWnjPHsyl27oCVm.jpg
PobierzPliki są osobne, generowane raz w tygodniu a nie mam żadnego pomysłu na ten moment jak do tego podejść.
Żadne z znanych mi funkcji, nawet zagnieżdżone się nie przydadzą.
300-400 wierszy x5-6 nie wymaga specjalnego silnika bazy danych do obróbki, tylko nadal nie wiadomo co chcesz zamienić na co.
Jeżeli dzisiaj mam 40 sztuk na date 28 lutego - a za tydzień w pliku zmienia sie ilość - chciałbym widzieć,ze to jest zwiększenie. Status walsnie mialby byc wyswietlany dla kazdego wpisu znajdujacego sie w obrebie dowolnego numeru dokumentu
1. wez dane za tydzien1 i gdzies wklej, dostaw do nich kolumne opis i wpisz w niej "tydzien1"
2. zrob to samo dla danych z drugiego tygodnia - tylko tutaj opis to "tydzien2"
3. z polaczonych danych zeob tabele przestawna gdzie do wierszy wrzuc numery produktow a do kolumn wrzuc opis z numerem tygodnia
4. tydzien2 minus