Aktywne Wpisy

vorky +40
Legia Warszawa 1-0 Widzew Łódź | Adamski w ostatniej akcji meczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://streamin.link/v/75b022b3
#mecz #golgif #ekstraklasa #legia #widzew
https://streamin.link/v/75b022b3
#mecz #golgif #ekstraklasa #legia #widzew

Kismeth +7
Oglądam pierwszy raz mecz #ekstraklasa od kilku lat. W porównaniu do meczów Bayernu, Barcy, PSG, Man City to przecież jak zupełnie inna dyscyplina sportowa, ewentualnie jakbym na spowolnieniu x0.5 oglądał mecz xD
Wy to serio oglądacie tak nie dla beki?
#mecz #kiciochpyta
Wy to serio oglądacie tak nie dla beki?
#mecz #kiciochpyta

Hej Mirki,
Przychodzę do Was z pomocą, bo tak naprawdę nie mam nikogo innego o to poprosić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym przygotować zestawienie w Excelu które mogłoby pokazywać mi wszystkie zmiany w obrębie prowadzonych przeze mnie danych.
W załączeniu zrzut na którym mniej więcej chciałbym pracować - i w taki tez sposób porządkować sobie dane.
Jeżeli zmieniaøby się data w piątkowym pliku względem poniedziałku chciałbym otrzymywać komunikat o tym
jeżeli zmieni się ilość chciałbym wiedzieć czy jest zwiększona czy zmniejszona
Na razie zrobilem to w formie tabel przestawnych, ale w momencie większej liczby danych sie w tym zgubie
Myślałem nad Accessem, ale już sam nie wiem
Jest ktoś kto byłby mnie w stanie choc trochę nakierować ?
Dziekuje
źródło: comment_rcmmSDGedFTPI3SBGxILQADycFSjzu03.jpg
PobierzIle tych danych jest, ma być?
W jaki sposób powstają te pliki, czemu są osobne pliki dla każdego dnia?
źródło: comment_dNTCnKkpxtBE6HpgWyWnjPHsyl27oCVm.jpg
PobierzPliki są osobne, generowane raz w tygodniu a nie mam żadnego pomysłu na ten moment jak do tego podejść.
Żadne z znanych mi funkcji, nawet zagnieżdżone się nie przydadzą.
300-400 wierszy x5-6 nie wymaga specjalnego silnika bazy danych do obróbki, tylko nadal nie wiadomo co chcesz zamienić na co.
Jeżeli dzisiaj mam 40 sztuk na date 28 lutego - a za tydzień w pliku zmienia sie ilość - chciałbym widzieć,ze to jest zwiększenie. Status walsnie mialby byc wyswietlany dla kazdego wpisu znajdujacego sie w obrebie dowolnego numeru dokumentu
1. wez dane za tydzien1 i gdzies wklej, dostaw do nich kolumne opis i wpisz w niej "tydzien1"
2. zrob to samo dla danych z drugiego tygodnia - tylko tutaj opis to "tydzien2"
3. z polaczonych danych zeob tabele przestawna gdzie do wierszy wrzuc numery produktow a do kolumn wrzuc opis z numerem tygodnia
4. tydzien2 minus