Wpis z mikrobloga

To uczucie kiedy wiesz, że zawiodłeś oczekiwania rodziny. Najzdolniejsze dziecko w klasie, świadectwa z czerwonym paskiem (do pewnego momentu prawie nie musiałam się uczyć) specyficzne zainteresowania (antropologia i astronomia w wieku 4/5 lat) szeroka wiedza, wygrywane konkursy. Przed trzecia klasa podbazy chciano mnie przenieść od razu do czwartej bo odstawałam poziomem etc.
Dorosłość - stany depresyjne, brak chęci i motywacji do zrobienia czegokolwiek mądrego ze swoim życiem, kończę studia których nie lubię i nie wiem nawet co dalej.
Małe zdolniachy zwykle tak kończą w dorosłym życiu.
A spodziewano się po mnie kariery ( ͡° ʖ̯ ͡°) #gorzkiezale #depresja ##!$%@?
  • 263
@Wednee: @Allbis: I do całej reszty "hehe dziewczyny to zawsze kuły na blachę":
OP posiada naprawdę dobre umiejętności poznawcze. Zalicza przedmioty ucząc się godzinami, a nie jak większość (podobno) tygodniami. Bo potrafi zrozumieć i kilka stron zbędnego pierniczenia streścić trzema własnymi zdaniami.

Ale ma problem z tym, by W OGÓLE się uczyć.

Więc strzelacie kulą w płot. Osoby, o których wy mówicie, to były bardzo częste przypadki ludzi przeciętnych lub
@ninakraviz: jakbym czytala o sobie :o mnie chcieli przenieść z drugiej do trzeciej, na koniec podstawówki najlepsza średnia w szkole z pobitym rekordem, no genialne dziecko. Teraz brak motywacji do życia, nie mogę skończyć studiów (przez przenoszenie się z dziennych na zaoczne i inne komplikacje jestem dwa lata w plecy), których w dodatku cholernie nie lubię, brak pomysłu na siebie :|
@ninakraviz: bądź mną, najgorsze oceny, w 4 klasie SP średnia 2.8 (wyczyn), średnia 2.6 w 3 LO (druga najgorsza w klasie), mame i tate stracili nadzieje, bądź #!$%@? nawet z WFu i religii. Dokucza praktycznie każdy, nawet najgorszy zjeb w klasie, bo nikt nie ma tak fatalnych ocen, a wiadomo oceny to ich życie, to ich majestat. Jadą po tobie jak po gównie przez 12 lat. #!$%@? jakieś gówno studia prywatne
@ninakraviz: xd mialem tak samo, pochlanialem wiedze bez nauki ot tak, bo mnie to interesowalo. Zawsze czerwone paski itd, angielskiego sie sam nauczylem, bo w szkole byl kiepsko wykladany. Na szczescie nikt mi nigdy nie dojezdzal, ze kujon, bo ludzie sie pokapowali po prostu, ze mam szybki procesor i 1tb dysk ssd pod kopula, podczas gdy oni maja standardowy procesor i 64gb HDD. Xd Az tu nagle poszedlem na studia i
@ninakraviz No przed ukonczeniem studiow rzeczywiscie mozesz wypisywac takie bzdury i winic wszystkich dookola za swoja mizernosc. Zlap zycie za pysk i zacznij cos robic w kierunku w ktorym chcesz isc zamiast plakac na wykopie :) powodzenia. To dopiero poczatek drogi.
@ninakraviz Ej, skoro jesteś na terapii, to pomimo tego, że dopiero zaczynasz to i tak bardzo dużo, problem by był, jakbyś nie chciała nic ze sobą zrobić. A pójście na aplikacje wcale nie musi być takie straszne, jak sobie wyobrażasz, być może kiedy na własnej skórze doswiadczysz stresu w prawniczej robocie, a też poczujesz satysfakcje, to na nowo odżyjesz. Poza tym zawsze istnieje możliwość zmiany i pójścia za marzeniami. Ja też mam
@ninakraviz ech trzymaj się, mam bardzo podobnie ( ͡° ʖ̯ ͡°) też zdolny dzieciak, może nie aż tak, żeby przenosić do wyższej klasy, ale bycie "na topie" zawsze przychodziło mi bez większego trudu. Dopiero na studiach zaczęły się schody, okazało się, że są ludzie ode mnie lepsi, a ja nie potrafiłam włożyć pracy w to, żeby też być dobra. Teraz robię to samo, co Ty, i też mi
@ninakraviz: też tak miałem za dzieciaka. Teraz mam ponad 30lvl i teraz będzie pierwszy kierunek studiów jaki ukończyłem. Studiowałem chyba na 5 kierunkach ale nie chciało mi się doprowadzić ich do końca, może tym razem wystarczy chęci do zakończenia.
@ninakraviz rocznik 91 here, podstawowka ze srednia 4,0 gimnazjum 4,0 technikum ledwo zdane (4 nagany za nieobecnosci i psycholog- prywatnie) studia prywatne jakos przebujane i tyt magistra. Aktualnie dobrze platna praca w korpo na stanowisku ktore mnie kreci. Jak widzisz edukacja nie ma musi miec wplywu na Twoje zycie. Najwazniejsze jest Twoje podejscie i charakterek, jezeli mieszkasz w miescie i masz perspektywy to wyjdz z piwnicy :)
@ninakraviz: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jesteś z tą super ambitnych w klasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całą podbaze miałem wywalone w sumie w nauke, uczyłem się tyle co słuchałem na lekcji, zresztą w gimbazie to samo - srednia zawsze na pasek - ale zachowanie poprawne/dobre xD dla odmiany kumpela nie wychodziła na dwór w tamtym okresie bo matka cisneła z nauką i też "zainteresowania" miała ambitne XD - aktualnie kończy