Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +60
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 0
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

#humorinformatykow #roklinuxa
źródło: comment_lELEEZwjOT7yJUDuHLqUXQMnHpakr3J0.jpg
PobierzDrukarka problemem nie jest. Ale skaner tak :P
@blubi_su: powiedz to setkom (jak nie tysiącom) firm działających z Windowsową domeną AD, exchange i Azure ;) I są to poważne firmy, świadczące usługi jeszcze poważniejszym firmom.
Owszem, da się w Sambie zrobić domenę AD, która będzie współpracowała z istniejącą już infrastrukturą Windows, będzie obsługiwała polityki, konta domenowe i tak dalej. Tylko powiedz to dziesiątkom tysięcy Grażyn, które na kursach
@jurny_juhas: Ja mówię o czymś poważnym a nie AD :P U mnie w korpo też mamy AD, ale cała infrastruktura kodu postawiona jest na wielu tysiącach instancji TYLKO z Linuksami :-) Bo windows nie umie tak bardzo wielu rzeczy... Autoscaling instancji, provisioning z puppeta, dockerowanie usług, chef, sumo... Mógłbym wymieniać i wymieniać. Ale nie ma sensu :)
Jako AD i poczta się sprawdza
Komentarz usunięty przez autora
Ale z kolei nie wyobrażam sobie, by strony internetowe klientów których obsługuję działały na
I co to za straszna podróba @reddigg ?!?
@blubi_su: Ale jako interfejsu graficznego używasz już osx-a. Linuks jest fajny, ale jak się człowiek chce bawić z linią poleceń. Dla tzw. "zwykłego użytkownika" - niespójność interfejsu graficznego, problemy z hibernacją, zużyciem baterii, zmieniającymi się warstwami abstrakcji (systemd, wayland), nie zawsze działającymi "od kopa" to jednak windows