#anonimowemirkowyznania Jakie danie proponujecie żebym mógł zmieścić się w 32 zł i przeżył 4 dni? Mam w tym tygodniu ciężką sytuację materialną. Myślałem o tostach i makaronie chińskim bo serio nie zmieszczę się chyba z niczym tak żeby nagotować tego na kilka dni. PS: Jedyny otwarty sklep to żabka, PS: Nie lubię czokoszoków #pytanie #gotujzwykopem #studbaza
@AnonimoweMirkoWyznania: Kup też mnóstwo marchewek. Z nich możesz zrobić sobie makaron, który np. możesz posolić, dodać szczyptę octu i popieprzyć jak chory człowiek, a będzie smakowało mega ( ͡°͜ʖ͡°).
@AnonimoweMirkoWyznania Mleko, mąka i rób naleśniki, makaron z sosem, ryż, płatki owsiane np. z jabłkami, bagietki (nieraz są po 99gr), ziemniaczki z cebulką + kefir. I oczywiście obczaj dział kończącej się przydatności w jakimś dużym markecie jeśli i tak planujesz zjeść w 4 dni (✌゚∀゚)
@AnonimoweMirkoWyznania: Za 32 zł na 4dni to można zrobić normalne obiady z mięsem, a nie k---a tosty xD Tylko, że w Żabce to z mięsem trochę słabo... Jak wytrzymasz do jutra to w Biedronce są dobre deale ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: Zakładam, że masz jakieś przyprawy...za czasów studenckich byłam dobra w przetrwaniu. ;)
Proponuję: Na śniadanie owsianka z masełkiem i tartym jabłkiem, (jeśli Ci jakiś dżem został to też z dżemem). Na pierwszy obiad - rosołek a na drugie: potrawka z mięsa z rosołu, na drugi obiad rosołek + udko duszone, na trzeci pierś smażona soute. Kolacja: bułki z pomidorkiem.
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie możesz przeczekać do jutra i pójść do innego, bardziej przystępnie cenowo sklepu ? - Kupujesz makaron (najlepiej wartościowszy i bardziej sycący - z mąki durum, a najlepiej z mąki wieloziarnistej -niewiele droższy od zwykłego) - 4 udka z kurczaka - przyprawę do kurczaka (ok. 1,50), surówkę Colesław ok. 2,50 zł (te w Biedronce) - marchew, pietruszka Gotujesz na udkach duży garnek rosołu, który możesz mieć nawet na 3 dni.
Jakie danie proponujecie żebym mógł zmieścić się w 32 zł i przeżył 4 dni? Mam w tym tygodniu ciężką sytuację materialną. Myślałem o tostach i makaronie chińskim bo serio nie zmieszczę się chyba z niczym tak żeby nagotować tego na kilka dni. PS: Jedyny otwarty sklep to żabka,
PS: Nie lubię czokoszoków
#pytanie #gotujzwykopem #studbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Komentarz usunięty przez autora
! ziemniaki
Proponuję: Na śniadanie owsianka z masełkiem i tartym jabłkiem, (jeśli Ci jakiś dżem został to też z dżemem). Na pierwszy obiad - rosołek a na drugie: potrawka z mięsa z rosołu, na drugi obiad rosołek + udko duszone, na trzeci pierś smażona soute. Kolacja: bułki z pomidorkiem.
Ceny z Tesco:
Masło Śmietankowe 170 G
- Kupujesz makaron (najlepiej wartościowszy i bardziej sycący - z mąki durum, a najlepiej z mąki wieloziarnistej -niewiele droższy od zwykłego)
- 4 udka z kurczaka
- przyprawę do kurczaka (ok. 1,50), surówkę Colesław ok. 2,50 zł (te w Biedronce)
- marchew, pietruszka
Gotujesz na udkach duży garnek rosołu, który możesz mieć nawet na 3 dni.