Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wnocy: Problem polega na tym, że skóra nie zawsze "rośnie" tak szybko, jak rośnie ciało. Mój brat, kiedy był dzieckiem/ nastolatkiem był średniego wzrostu, ale nagle organizm oszalał i w ciągu roku przybyło mu 15 cm. Skóra na plecach nie miała szans i zrobiły się rozstępy. Myślę, że raczej nie zwracałeś uwagi na rozstępy u dziewczyn, bo to nie zawsze wygląda tak jak na zdjęciu. Czasami są one ledwo widoczne,
  • Odpowiedz
Problem polega na tym, że skóra nie zawsze "rośnie" tak szybko, jak rośnie ciało.

@Catttana: mechanizm powstawania rozstępów znam. Mówię tylko, że jestem zdziwiony tym, że ktoś twierdzi, że ten problem jest aż tak powszechny wśród dzieci.
  • Odpowiedz
@Maglev: Nieprawda że gdy mówimy o pięknie mamy do czynienia wyłącznie z produktem kulturowym. Jeśli dyskutujemy czy styl lat 70 czy 90 xD był piękniejszy to rzeczywiście poruszamy się w obszarze oceny pewnych wzorców. Jenak poza tym subiektywnym i iluzorycznym oczuciem estetyki jest również poziom obiektywny wypływający z naszje biologii. Tym samym już małe dzieci preferują twarze bardziej atrakcyjnę od tych brzydkich. Sprowadzanie dyskusji do piękna jako wytwór kultury to
  • Odpowiedz
@muzzzy: rozstępy są powszechne, ma je większość ludzi i o ile nie są wielkie to wcale nie zmniejszą atrakcyjności.
Natomiast cellulit mają tylko kobiety. A wiecie czemu faceci go nie mają?

• Odpowiedz