Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść nieodpowiednia do przeglądania w pracy lub miejscu publicznym...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@muzzzy: Niby #rakcontent, ale jest w tym jednak trochę prawdy - wzorzec piękna jest już sztuczny do tego stopnia, że nikt na tej planecie tak nie wygląda. Stworzyliśmy iluzoryczny, przefotoszopowany ideał, do którego nikt się nawet nie zbliży. A potem obie strony mają nierealistyczne wymagania względem swojego partnera/partnerki i to rodzi frustracje.
  • Odpowiedz
@Maglev: Wzorzec piękna jest wzorcem, jak metr z Sevres.
Dwie nogi są ładniejsze niż jedna.
Równe c---i są ładniejsze niż nierówne.
Prosty kręgosłup ładniejszy niż krzywy.
Gładka skóra ładniejsza niż ze skazami.

Piękno jest naprawdę proste.
  • Odpowiedz
@graf_zero: I to jest prawda, ale większość profesjonalnych zdjęć wygładza skórę i nadaje jej blask niemożliwy do osiągnięcia, poprawia muskulaturę, zmienia proporcje nogi/tułów, tworzy burzę włosów. To już nie jest wzorzec, tylko ułuda. Stąd akcje delegalizacyjne kampanii reklamowych w niektórych krajach, gdzie ingerencja graficzna zmieniała ludzi w 90%.
  • Odpowiedz
@Maglev: Zgodzę się z tobą, ale... zawsze jest jakieś ale. W te 90% to jakoś nie bardzo wierzę. Poz tym wrzuciła to laska która wiecznie nieskutecznie walczy z wagą. I najlepszym sposobem na wytłumaczenie swojego braku ogarnięcia wyglądu jest wrzucenie takiej fotki.
  • Odpowiedz
@Maglev:

I to jest prawda, ale większość profesjonalnych zdjęć wygładza skórę i nadaje jej blask niemożliwy do osiągnięcia, poprawia muskulaturę, zmienia proporcje nogi/tułów, tworzy burzę włosów. To już nie jest wzorzec, tylko ułuda.

Wzorzec to wzorzec. Można do niego dążyć poprzez ćwiczenia, zdrową dietę, itd., ale nikt nie powiedział, że ktokolwiek i kiedykolwiek osiągnie wzorcowy wygląd. Krzywdy nie robią ci, którzy retuszują fotki, tylko robią ją sobie sami ludzie, którzy
  • Odpowiedz
@muzzzy: szczerze? rozstępy, zwłaszcza na tyłku, udach i biodrach, zawsze wydawały mi się czymś całkiem przyjemnym dla oka. ( ͡° ͜ʖ ͡°) to takie kocie pręgi. lubię! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej:

problem jest tylko taki, że rozstępy robią się już często w wieku wczesnodziecięcym ;|

1. nie wiem czy tak często
2. mi się szpetny ryj ukształtował też dosyć wcześnie, co nie znaczy, że jest piękny
  • Odpowiedz