Aktywne Wpisy

Qurvinox +202

calban +103
Ciekawostka
Od 2007 roku angielscy piłkarze przekazują wszystkie pieniądze za grę w drużynie narodowej na cele charytatywne. Ta szczytna idea zrodziła się z pomysłu ówczesnych liderów kadry - Davida Beckhama, Franka Lamparda, Gary'eg Nevilla i Steven'a Gerrarda. Uznali oni, że reprezentowanie barw narodowych to wystarczający zaszczyt. Wspaniała inicjatywa trwa po dziś dzień.
#mecz
Od 2007 roku angielscy piłkarze przekazują wszystkie pieniądze za grę w drużynie narodowej na cele charytatywne. Ta szczytna idea zrodziła się z pomysłu ówczesnych liderów kadry - Davida Beckhama, Franka Lamparda, Gary'eg Nevilla i Steven'a Gerrarda. Uznali oni, że reprezentowanie barw narodowych to wystarczający zaszczyt. Wspaniała inicjatywa trwa po dziś dzień.
#mecz
źródło: 5952
Pobierz

źródło: comment_FfU6Sil6E5yhoAxtE64oLrqlvsWXzSpi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@aks_762: niestety nie znalazłem niczego nowszego
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Number_of_books_read_in_the_last_12_months,_2011.png
ale warto dodać, że z roku na rok jest w Polsce gorzej, w 2011 to jeszcze ponad połowa Polaków przeczytała choć jedną książkę
źródło: comment_Qbyql3jwl93k9jVggqMB92DAT58P27IW.jpg
Pobierz@ciachostko: Ja tu mówię o tym najbardziej elementarnym poziomie, o tym, że wśród Polaków coraz więcej problemów z czytaniem ze zrozumieniem, analfabetyzmem funkcjonalnym. Jeżeli czytanie książek wzbudza emocje w miejscu publicznym, to zastanawiam się, w jakim ja kraju żyję.