Wpis z mikrobloga

#webmastering #webdev #programowanie #programista15k

Na stronie prócz tekstu:
"Chcesz zarejestrować domeny internetowe San Escobar?
A może Luksemburga, Tuvalu lub Samoa?
W naszym serwisie możesz zarejestrować ponad 300 domen narodowych, globalnych i branżowych."

nie ma możliwości zarejestrowania domeny San Escobar bo taka zwyczajnie nie istnieje.
To nie jest tak że strona z domenami wymyśla se końcówki ala PL EU COM itp.

Czyste dawanie dupska za kasę w pakiecie z dymaniem użytkowników portalu.

Wykop pełną parą.
Qontrol - #webmastering #webdev #programowanie #programista15k

Na stronie prócz te...

źródło: comment_7kofkMPHCMEg5WyO9NAqcup6xo57L7CV.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sokytsinolop: Trzeba być debilem aby tego nie wiedzieć. Owszem. Dla mnie Ty jesteś debilem bo jak można nie wiedzieć jak podłączyć klatkę schodową i korytarz aby każde gniazdko działało osobno. Dla Ciebie ja jestem debilem bo nie wiem jednej rzeczy którą ty wiesz. Dla mnie Ty jesteś debilem bo nie wiesz podstawy z zawodówki.
  • Odpowiedz
@Qontrol: faktycznie, zapomniałem że nie każdy w internecie spędził pół życia także przepraszam Cię.
Niemniej jednak jest możliwość zarejestrowania domeny se, dla klienta nieważne jest czy to domena Szwecji czy San escobar.
(I nadal uważam że łatwo się domyślić że to żart)
  • Odpowiedz
@sokytsinolop: Oczywiście łatwo domyślić się komuś kto w tym siedzi. Ale jak powinieneś zdawać sobie z tego sprawę. 95% wykopu, to ludzie z klapkami na oczach. Jak im coś podasz, to uznają to za prawdę. Nie każdy siedzi w tematyce web. Są ludzie na wypoku co mają półtora miliona na koncie, a nie mają pojęcia że SE to Szwecja. Bo po co im ta wiedza?
  • Odpowiedz
@Qontrol: no ale to tylko nieszkodliwy zarcik, tak samo jak domena tv - kupowane dla telewizji itp a tak naprawdę to domena Tuvalu
Równie dobrze jak ktoś chce to może sobie kupić se i mówić że to San escobar
  • Odpowiedz
@sokytsinolop: Oczywiście niewinny żarcik. Dla 1% społeczeństwa.

Zasada jak z tymi wycieraczkami do butów o kolorze PL flagi.

RGB nie zgadza się o 0.1 z patentem. Dziękuję, to nie podróba a osobny produkt.

Ogarnie to 1%, a 99% da się nabrać. To jest właśnie chamski marketing.
  • Odpowiedz
@Qontrol: To nie jest żadne oszustwo i jest to moralne, bo na podobnej zasadzie działają inne domeny. Ostatnio popularna domena .io to domena kraju Brytyjskiego Terytorium Oceanu Indyjskiego.
  • Odpowiedz
@Hajmus: Właśnie. Gdy dymają Was na grach i dajecie 100zł więcej niż gra warta. Spox, nic się nie stało. Wolny rynek i poranna masturbacja odbyta.

Gdy Państwo zabierze Wam 2zł. Świat się wali, Państwo upada, ludzie się mordują itp.

Wszystko zależy od marketingu. Wciskają Wam rzeczy po 200% swojej ceny, czego dowodami są liczne recenzje nowych gier. Które prócz jakości grafiki są gorsze od gier z 2002r. Ale i tak
  • Odpowiedz