Wpis z mikrobloga

mirki pijcie ze mna kompot!
dzis jestem szczesliwy, wylosowali mnie na TDS, czyli bieg w dookola MontBlanc, 119 km, 7250m przewyzszen
jest tu ktos z #bieganie kto biegnie w jakichs zawodach tam? UTMB, CCC, TDS czy inne?

I w zwiazku z tym pytanie do #mikrokoksy
odpuscilem bieganie ostatnimi czasy, raczej skupilem sie na silowni (SL 5x5, wyniki takie sobie ale na pewno sila wzrosla)
teraz bede musial biegac I to sporo, ale nogi tez cwiczyc trzeba, bo ponad 7 km w gore to jest sporo dla nog
do tego redukcja, nie ma co ukrywac, latwiej mi biec taki dystans z waga 75 kg niz 86 (mam 189 cm wzrostu)
tak wiec najblizsze 7.5 miesiaca tylko jeden cel, ale nie do konca wiem jak to wszystko pogodzic
3x w tyg przysiady I 4 x w tygodniu biegi (a pozniej 5-6) spowoduja ze nogi beda permanentnie zmeczone...

zmienic trening z SL? czy dalej go ciagnac, biegac w pozostale 4 dni? to nie beda krotkie dystanse, od marca co najmniej raz w tyg bede robil 30-40 km a laczny kilometraz od kwietnia bedzie przekraczal 300km na miesiac a byc moze dochodzil do 400
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy_brukselek: 115.
Dużo osób mówi o potwornej ilości schodów. Mocno męczą? Warto trenować łażenie po schodach?
Profil wskazuje na bardzo strome podejścia. Wygodnie (chociaż może to nie jest najlepsze słowo) się zdobywa te górki?
Mocno kamieniści jest na trasie? Czy raczej po ziemi?
  • Odpowiedz
pierwszych 30 ci nie opisze bo nie znam, ale z tego co ludzie mowili na trasie latwo nie jest no i jest to tylko noc...
a pozniej jest o tyle ciekawie ze w przeciwienstwie do takiego TDS czy innychbiegow jakie robilem MIUT ma ostatnie 40 km w dol i plaskie (no jest jedna gorka, ale co to jest:)
tak wiec trzeba liczyc ze te 7000 m przewyzszen robisz na 70 km a nie 115...dla
  • Odpowiedz