[sms@assy-arch images]$ for i in ls BoardLayoutTypeIcons/ ; do cp clean.png $i ;done i mi skopiował clean.png, do właściwego katalogu ale tylko raz i pod nazwą clean.png...
@wytrzzeszcz: nie wiem co tu się nawyprawiało, ale dobra, mam te pliki gdzie indziej bo się utworzyły tam gdzie był clean.png, przeniosłem ręcznie, dziękuję bardzo. :)
Jakie macie doświadczenia z kobietami na stanowiskach kierowniczych? Przed chwilą widziałem tiktoka, że są dyskryminowane i nie dostają takich stanowisk. Już jest oczywiście gownoburza w komentarzach hehe #pracbaza #praca
Chcę szybko zastąpić dużo plików, jednym templatem. Co wpisać tam gdzie użyłem nawiasów kwadratowych?
[sms@assy-arch images]$ lsBoardLayoutTypeIcons clean.png
[sms@assy-arch images]$ ls BoardLayoutTypeIcons/
big_footer.png bottomleft_header.png topleft_footer.png
big_header.png bottomleft_right.png topleft_right.png
big_left.png bottomright_header.png topright_footer.png
big_margins.png bottomright_left.png topright_left.png
big_right.png small_margins.png
[sms@assy-arch images]$ cp clean.png BoardLayoutTypeIcons/{[ls BoardLayoutTypeIcons/]}
for i in
ls; do cp clean.png $i ;done[sms@assy-arch images]$ for i in ls BoardLayoutTypeIcons/ ; do cp clean.png $i ;donei mi skopiował clean.png, do właściwego katalogu ale tylko raz i pod nazwą clean.png...
for plik in ./*; do echo $plik; done, loopowanie po outpucie z ls-a to proszenie się o problemy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)zamiast
./*dobierz sobie scieżkę.